Koningsdag - lang leve de actievoerders

03 mei 2016
Koningsdag 2016 is weer voorbij. En gelukkig hadden we goed weer. Want de vrijmarkten stonden vol met kraampjes van kinderen.

Om muziek te maken, spullen te verkopen, huisdieren te laten aaien, te dansen, noem maar op. En veel van die kinderen deden dit voor War Child.  

Geldverdubbelaar
Jikke, Cato en Robin hebben veel plezier gehad met hun actie voor War Child. Zij verkochten spullen en gebruikten de geldverdubbelaar. Jikke vertelt:" Ik heb me heel erg vermaakt. Het was heel leuk om dingen te verkopen en de geldverdubbelaar deed het weer heel erg goed. Ook ben ik er mee op de brug gaan staan tussen de mensen die aan het dansen waren en biertjes dronken. Toen gingen twee vrouwen mij helpen en toen ging het heel hard."

In de krant
Ook Sievar genoot van Koningsdag. Je mocht haar konijn aaien voor geld. "Ik heb een leuke dag gehad! Ik heb ook speelgoed en boeken verkocht," vertelt ze. En dat was nog niet alles, het Dagblad van het Noorden heeft haar zelfs geïnterviewd. 

Mooie nagels
Rosina en Luca hebben weer veel mensen blij gemaakt met mooi gelakte nagels, en armbandjes verkocht. Na afloop kwamen ook hun vriendinnen Fleur, Myra, Robyn en Micky geld doen in de pot van War Child. Ze vonden het zo'n goed idee dat ze een deel van hun opbrengst van hun koekverkoop hebben geschonken.