Klaar voor de start!

02 oktober 2013
Vandaag is de Kinderboekenweek begonnen. De 59e editie alweer! Met als thema ‘Klaar voor de Start’. Tijdens de Kinderboekenweek bezoekt schrijfster Eveline Pullens scholen om te praten over haar boek ‘Waar ik woon is het oorlog’.

Waar ik woon is het oorlog

Het boek gaat over zes kinderen, ze wonen allemaal in een ander land. Het boek gaat over zes kinderen. Ze wonen allemaal in een ander land. Een land waar oorlog is of is geweest. Flora komt bijvoorbeeld uit Colombia en Aimé komt uit de Democratische Republiek Congo. Elk kind stelt zichzelf voor en vertelt wat over zijn of haar land en wat daar allemaal gebeurt. Na elk lees je ook wat War Child voor deze kinderen doet. Want alle zes kinderen uit het boek doen mee aan programma’s van War Child.

 Schrijfster Evelien komt langs in Hattem

Evelien Pullens zal in de Kinderboekenweek groepen 6, 7 en 8 scholen in Hattem gaan bezoeken. Daar gaat ze voorlezen uit haar boek en vertelt ze over het werk van War Child. Maar Evelien is ook toneeljuf. Daarom gaat ze ook een klein stukje toneelspelen voor de klassen van Hattem. De kinderen kunnen ook vragen stellen aan Evelien en ze krijgen allemaal het boek ‘Waar ik woon is het oorlog’ cadeau.