Kinderen tekenen voor oorlogskinderen

16 november 2017
Tekenfund en War Child organiseren dit jaar samen weer een tekenactie om oorlogskinderen te helpen. Eén tekenles of knutseluurtje en jullie doen al mee!


Het werkt heel simpel
De kinderen maken hun mooiste tekeningen. Tekenfund drukt deze af op allerlei leuke spulletjes zoals placemats, mokken en wenskaarten. Elke leerling krijgt een eigen online webwinkeltje waarin ze deze spulletjes kunnen verkopen. Met het geld dat de leerlingen ophalen kan War Child oorlogskinderen een veilige plek geven.

Kinderen horen niet in oorlog
War Child en Tekenfund willen met deze tekenactie aan Nederlandse leerlingen laten zien dat kinderen niet thuishoren in oorlog. In de programma's van War Child tekenen en schilderen oorlogskinderen ook. Dit helpt ze met hun angst en verdriet. Door nu samen met klasgenootjes te krijten en te tekenen helpen Nederlandse kinderen hun leeftijdsgenootjes in oorlogslanden aan een veilige plek.

Teken ook mee
Wil je meedoen aan de actie en tekenen voor oorlogskinderen? Meld je dan samen met je school aan. Er kan ook iemand van War Child naar jouw school komen om meer te vertellen over hoe we oorlogskinderen helpen.