Jeugdtheaterschool Zuidoost geeft spetterende voorstelling 'De Koning te Rijk'

04 april 2014
Woensdag 2 april was het zover. De War Child Schoolmusical 'De Koning te Rijk' werd voor de allereerste keer opgevoerd. Met twee scholen, zes klassen en 130 enthousiaste toeschouwers werd maar liefst € 211,19 opgehaald voor oorlogskinderen.

Dat de kids zouden knallen, stond al vast. Dat het publiek uit haar dak ging, was mooi meegenomen. Maar dat er ook nog zestien oorlogskinderen geholpen konden worden met de opbrengsten van spontane giften - de kaartjes waren gratis - was fantastisch.

Nummer één

De eerste uitvoering van de nieuwste War Child Schoolmusical De Koning Te Rijk was er één om je vingers bij af te likken. Stichting Jeugdtheaterschool Zuidoost had veel aandacht besteed aan de voorbereidingen en dat was te zien. Er was zelfs een speciale rapversie van één van de nummers gemaakt, waarbij de zaal helemaal los ging.

Nederland maar dan anders

De kinderen van verschillende leeftijd, niveau en achtergrond namen het publiek mee op een reis door de tijd. Met sterk acteerwerk lieten zij zien hoe blij we mogen zijn met de verworvenheden die kinderen hier tegenwoordig hebben.

Herhaling

Voor veel van deze leerlingen was dit hun eerste ervaring met het theater. Dat gold ook voor behoorlijk wat ouders. Toen werd uitgelegd dat toneelspel en zang ook een belangrijke tool is in het werk van War Child, zag je de mensen begripvol knikken. De eindopbrengst van de min of meer spontane collecte gaf het ook aan. Het was een geslaagde avond. Tot volgend jaar!