“Ik mis Syrië nog elke dag"

18 november 2013
Misschien ken je de 12-jarige Maryam nog wel van het filmpje van Jetske. En volg je de 11-jarige Kareem al een tijdje op Twitter. Binnenkort kun je hen ook tegenkomen op posters in de stad. Maryam en Kareem hebben namelijk een hoofdrol in de nieuwe campagne van War Child. Zij vertellen hun verhaal om aandacht te vragen voor wat de oorlog in Syrië betekent voor kinderen.

Opnieuw beginnen in Libanon
Maryam en Kareem zijn met hun familie naar Libanon gevlucht. Door de oorlog verloren ze niet alleen hun spullen, maar ook hun vrienden.

“Ik ben alles kwijt geraakt en heb hier niets meer,” zegt Maryam. Sinds ze in Libanon is, gaat ze niet meer naar school. Zonder vriendinnen en zonder school is het wel zwaar om in een vreemde stad te wonen.

Ook Kareem vindt het lastig om ineens in een ander land te leven. “Ik mis Syrië nog elke dag”.

Veilige plek
Gelukkig kunnen Maryam en Kareem een paar dagen per week naar een veilige plek van War Child. Hier leren ze te praten over de vreselijke dingen die ze hebben meegemaakt. Zo kunnen ze weer nieuwe vrienden maken en naar school gaan.

Door leuke dingen te doen en met elkaar te praten, krijgen de kinderen weer vertrouwen in zichzelf en elkaar. Maryam: “we helpen elkaar, we spelen samen en gaan bij elkaar op bezoek!”

Zo kunnen Maryam en Kareem gewoon weer kind zijn. Net zoals ze dat waren in Syrië, voordat de oorlog begon.

Samen voor oorlogskinderen
Kom ook in actie voor oorlogskinderen en zamel geld in voor War Child. Samen halen we de oorlog uit een kind.