Ik heb het recht om te spelen

29 september 2014
Wat is je grootste droom? Waar ben je bang voor? En wat maak je elke dag mee? Hala en andere Syrische kinderen tekenden het. En War Child verzamelde hun tekeningen. Zo laten we samen zien hoe moeilijk kinderen in Syrië het nu hebben. En waar de kinderen eigenlijk recht op hebben.

Veilig opgroeien. Naar school gaan. Over je gevoelens praten. Dit zijn allemaal rechten van kinderen, waar iedereen op de wereld zich aan moet houden. Als het vrede is, maar ook tijdens oorlog. In het echt gebeurt dit niet altijd. Zoals in Syrië. Al drie jaar lang is daar oorlog. Kinderen in Syrië zijn bang en verdrietig en zien veel geweld om zich heen.  

Dromen en angsten

Elk kind heeft het recht om gehoord te worden. Daarom verzamelde War Child tekeningen en verhalen van Syrische kinderen. De tekeningen laten hun leven, dromen en angsten zien.

Hala uit Syrie tekent haar droom. "It's my right to play."

Een veilige plek

De meeste kinderen vertelden aan War Child dat ze een veilige plek het allerbelangrijkste kinderrecht vinden. Ook hulp krijgen als je ziek bent, naar school kunnen, te eten hebben en kunnen spelen staan hoog op het lijstje.   

In Nederland gaat ieder kind naar school. In Syrië gaat de helft van de kinderen helemaal niet meer naar school. Een heleboel scholen daar zijn beschadigd of verwoest, of worden gebruikt als schuilplaats. Veel kinderen moeten vluchten voor geweld en moeten hun huis en vrienden achterlaten.

Kom in actie

Wil jij de oorlogskinderen uit Syrië helpen? Verzin dan een onvergetelijke actie en laat je stem horen.