Hup 1, 2, 3!

27 februari 2014
Muziek bestaat al sinds er mensen zijn. Oorlog ietsje korter.

Het gaat er heftig aan toe in de Oekraïne. Het is nog net geen oorlog, maar er wordt flink gevochten. Eén man wilde hier iets aan doen. Hij ging met zijn piano voor de politie zitten, midden op straat! Door het spelen van allerlei mooie liedjes werd het rustig. Heel even dacht niemand meer aan ruzie maken.

1, 2, 3 MARS!

Muziek bestaat al sinds er mensen zijn. Toen er meer mensen kwamen, werd er meer muziek gemaakt. Jammer genoeg werd toen ook vaker ruzie gemaakt. Deze ruzies werden steeds groter en veranderden in oorlogen. Ontzettend naar, maar soms ook muzikaal.

AANVALLUH!

In de middeleeuwen werd muziek gebruikt om de troepen gemotiveerd te houden. Marsmuziek om stevig door te marcheren. En lange toeters om bevelen door te geven.

ANTI

In de moderne tijd is muziek gelukkig ook vaak gebruikt om te protesteren tegen oorlog. Bekende artiesten als U2, Michael Jackson en The Black Eyed Peas hebben hier grote hits mee gescoord.

INSTRUMENTEN

Oorlogskinderen hebben vaak helemaal geen zin om te praten. ‘Praten’ met muziek lukt soms wel. Met het bestellen van de War Child schoolmusical en al het extra geld dat jullie ophalen, helpen jullie hieraan mee. Zo kan muziek weer worden gebruikt zoals het bedoeld is. Om mensen blij te maken.