Het is niet eerlijk, waarom leef ik niet in vrede?

07 mei 2013
Marco Borsato, ambassadeur van War Child bezocht vorige maand Oost-Congo. Na jaren van oorlog is hier pas een vredesakkoord getekend.

Marco Borsato bezocht de gevechtsgebieden, sprak met verschillende kinderen en bezocht de War Child projecten. Deze projecten zijn ervoor om kinderen te helpen bij de verwerking van de oorlog. Zij moeten uiteindelijk ook weer een toekomst kunnen opbouwen. Een van deze kinderen is Laurent (13). Hij heeft in zijn leven alleen maar oorlog gekend. Laurent: “ Het is niet eerlijk, overal in de wereld groeien kinderen op in vrede. Waarom mag ik dat niet?”.

Altijd oorlog

Nog iedere dag is er angst voor geweld in Oost-Congo. En nu nog geen maand nadat Marco Borsato terug is uit Oost-Congo zijn er eind april  weer gevechten uitgebroken tussen het regeringsleger van Congo en lokale opstandelingen. Huizen zijn in brand gestoken en families moesten vluchten. Nu het regeringsleger weer rust heeft gebracht in het gebied, durven de mensen nog niet naar huis. Laurent: “Ik wil dat mijn leven vanaf morgen beter is. Ik heb veel meegemaakt. Er is altijd oorlog. Ik wil een normaal leven en een goede toekomst opbouwen” .

War Child helpt kinderen als Laurent, die in oorlog leven. Kinderen zijn kwetsbaar en worden dan ook vaak ingezet als kindsoldaat of krijgen te maken met misbruik. Jij kunt iets doen om deze kinderen te helpen door via het opzetten van een actie geld in te zamelen om deze oorlogsslachtoffers te helpen.