Guus Meeuwis bij VIP-première War Child Schoolmusical

07 juli 2015
Op basisschool Sint Trudo in Helmond rolde op 7 juli de rode loper uit. De kinderen uit groep acht voerden de War Child schoolmusical 'De Koning te Rijk' op en wonnen de War Child VIP-première. Niemand minder dan Guus Meeuwis kwam de kinderen aanmoedigen tijdens de uitvoering.

Zie je het voor je? Op je eigen afscheidsmusical opgehaald worden met een limousine, een rode loper, fotografen en Guus Meeuwis in het publiek? Voor de kinderen van Basisschool Sint Trudo in Helmond kwam deze droom uit. Maar de musicalsterren vonden het ook wel extra spannend.

Rode loper, Camera's en VIP-bus 
De leerlingen gaan samen met Guus naar de school in een enorme VIP-bus waar de muziek uit de speakers knalt. De rode loper ligt bij aankomst al voor hun klaar. Van alle kanten flitsen camera's. Het is heel spannend zegt Lisa: "Ik was bang dat ik mijn tekst zou vergeten." En dan begint het. Een grappig, ontroerend en soms best heftig verhaal wordt verteld. Kinderen schrijven een opstel over oorlogskinderen. Nog voordat ze een woord op papier hebben gezet, raken ze verzeild in een avontuur met een schip dat door de tijd kan reizen. Onderweg, in de reis door de tijd, ontmoeten ze Anne Frank. Zullen ze ooit weer de weg naar school terugvinden? 

Guus Meeuwis genoot volop
Guus zit tijdens de uitvoering op een gouden troon en zingt zijn liedjes die hij gegeven heeft aan de musical, uit volle borst mee. Na afloop zegt hij: "Ik heb heel, heel erg genoten." Ook de leerlingen zijn tevreden. Zo zegt Daantje, de piraat: "Het is super goed gegaan! ik ben heel blij."

Heel Helmond helpt
De achtstegroepers zijn ook nog in actie gekomen voor War Child. Dat deden ze niet alleen. Het hele dorp hielp mee! De slager, de ijsboer, de kaasboer en zelfs de bakker. En de kinderen hebben zelf flessen ingezameld. Er is uiteindelijk ruim 700 euro opgehaald. Hiermee kan War Child een heel jaar lang 10 oorlogskinderen helpen. 

Deze bedrijven hielpen ook bij de VIP-premières
ABC Specials
Hollandse handen
Rinke Koelewijn van Koelewijn Media.nl
Echte helden
LimousineserviceTwente

En jij?
Straal jij volgend jaar ook op het toneel bij jouw eigen War Child schoolmusical? Of kom in actie voor oorlogskinderen. Want er leven heel veel kinderen in landen waar oorlog is. En kinderen horen niet thuis in oorlog. Nooit.