Gekke Bekken trekken met Ali B, Jetske en Palestijnse kinderen

08 april 2014
Al eerder verklapten we dat er een te gekke campagne aan zat te komen. Op dinsdag 8 april was het zover: de aftrap van Gekke Bekken. Kinderen van basisschool IJplein in Amsterdam konden via een live-verbinding gekke bekken trekken met kinderen uit bezet Palestijns gebied. Samen met Jetske van den Elsen, War Child ambassadeur Ali B en Right To Play ambassadeurs Nicolien Sauerbreij en Niels Kerstholt.

Na het oefenen van een aantal gekke bekken met Jetske, kon het spel beginnen. Ongeveer 30 kinderen uit groep 5, 6 en 7 stonden enthousiast in de rij voor het speciale fotohokje. Om de beurt mochten ze met Ali B, Jetske, Nicolien of Niels gekke bekken trekken.


Gekke bekken naar elkaar

De kinderen speelden het spel tegen kinderen in bezet Palestijns gebied. Degene die het beste blij, boos, verdrietig en verbaasd kon kijken, was de winnaar. Na afloop konden de kinderen hun eigen gekke bekken foto mee naar huis nemen.  

De foto’s van de Nederlandse en Palestijnse kinderen zullen later dit jaar te zien zijn in een interactieve fototentoonstelling.

Aandacht voor Jeugdhelden
Met de Gekke Bekken campagne vragen War Child en Right to Play aandacht voor het project Jeugdhelden. Zij gaan er samen voor zorgen dat er veilige speelplaatsen komen voor oorlogskinderen in bezet Palestijns gebied. Zodat kinderen daar weer kunnen spelen en gek doen. Net als jij.

Trek ook een gekke bek!
Jij kunt thuis ook meedoen. Ga naar www.bekkentrekken.nl, laat je gekste bek zien en deel de foto’s op Facebook en Twitter.