Gekke Bekken in Eye Filmmuseum

30 september 2014
Herinner je je de Gekke Bekken Trekken campagne met Ali B, Jetske van den Elsen en de Olympische sporters Nicolien Sauerbreij en Niels Kerstholt nog? Vanaf donderdag 9 oktober kun je de foto's komen bekijken in EYE Filmmuseum.

Tijdens de Gekke Bekken Trekken campagne in april speelden Nederlandse kinderen met hun Palestijnse leeftijdsgenootjes via een live-internetverbinding. Ze trokken gekke bekken naar elkaar in speciale fotohokjes. Van deze ontmoetingen zijn foto's gemaakt die tijdens de herfstvakantie zijn te zien in EYE Filmmuseum.

Trek ook een gekke bek

De foto's worden getoond op een groot interactief scherm. Als je ervoor gaat staan en een gekke bek trekt, verandert het scherm. De Gekke Bekken Trekken 'fotomuur' wordt op donderdag 9 oktober onthult door Jetske samen met de kinderen van basisschool IJplein uit Amsterdam, een van de scholen die meedeed aan de campagne.

De foto's zijn van donderdag 9 oktober tot en met zondag 26 oktober te zien in EYE Filmmuseum in Amsterdam. Kom kijken!

Na EYE is de muur te zien in het Museum of the Image (MOTI) in Breda, van 28 oktober t/m 12 december 2014.
 

War Child en Right To Play vinden dat alle kinderen waar ook ter wereld het recht hebben om zorgeloos te kunnen spelen. Ongeacht hun  afkomst, geslacht of religie. Met de Gekke Bekken Trekken campagne vragen we aandacht hiervoor. Met steun van de Nationale Postcode Loterij.