Een reis om nooit te vergeten

23 juni 2015
Laura van Kaam, kidsambassadeur, startte een actie waarmee zij alle schoolklassen uitdaagde om, samen met haar, in actie te komen voor oorlogskinderen. Veel scholen reageerden ontzettend enthousiast en meldden een actie aan. Samen haalden de klassen ruim € 12.000,- binnen. Daarmee helpen zij meer dan 2000 oorlogskinderen!

Door in actie te komen met je klas of school, maakte je ook kans op prijzen. Klas 2V1 van het Heerenlanden college uit Leerdam sleepte de eerste prijs binnen: een gesponsord schoolreisje naar Turkije. Zij haalden het meeste geld binnen. Maar liefst 300 oorlogskinderen kunnen ze helpen. Ze bakten hiervoor pannenkoeken, verkochten spulletjes, wasten auto’s en bedachten een selfie-actie.

Oorlog dichtbij 
De scholieren zaten in Turkije niet alleen maar aan het zwembad. Ze deden ook mee aan verschillende activiteiten om het werk van War Child beter te leren kennen. Muziekworkshops, brieven schrijven aan oorlogskinderen en skypen met War Child in Libanon. Zo zagen zij zelf hoe War Child oorlogskinderen helpt. Dat maakte veel indruk. Het was een reis om nooit te vergeten.

Nog 2 prijswinnaars
Er waren met Laura’s actie nog twee prijzen te winnen:
• De school Meulenbeek Oostrom kon op 30 juni genieten van een privé concert van Laura van Kaam, en
• PRO de Brug krijgt het 'Laura in actie voor War Child' prijzenpakket.
Van harte gefeliciteerd met jullie prijzen!