Een onvergetelijke dag

16 december 2013
Willeke Dijkmeijer geeft les aan groep 8 van basisschool De Woldstroom in Meppel. Vorig jaar besloot ze met haar klas om de War Child schoolmusical op te voeren. Ze voerden niet alleen de musical op, ze kwamen ook in actie om geld in te zamelen voor War Child. Dit was zo’n groot succes dat ze een VIP Première wonnen. Dat is een première met rode loper, limousine, fotografen en Bekende Nederlanders.

De klas wilde in actie komen na het verhaal van een voorlichter van War Child. Ze kwamen op het idee om iets te doen voor kinderen die zijn gevlucht voor de oorlog in Syrië. “Toen ik de klas vertelde dat ik de War Child musical met ze wilde opvoeren, was iedereen meteen enthousiast,” vertelt juf Willeke.

“De musical was een groot succes. Het verhaal was goed en niet voorspelbaar. Ook de website van de musical was heel leuk voor de kinderen. Er stonden leuke tips en filmpjes op.”

War Child café
Om geld in te zamelen startten de leerlingen een ‘War Child café’ met zelfgemaakte hapjes en drankjes. Juf Willeke : “Het was zo druk dat het hele restaurant vol stond. Het eten en de drankjes waren snel verkocht.”

Met deze bijzondere actie wonnen de leerlingen van groep 8 de VIP Première. “Het ritje in de limousine was heel gaaf,“ vertelt juf Willeke. “De leerlingen voelden zich een echte artiest toen ze over de rode loper liepen en er allemaal fotografen stonden.”

Laura van Kaam
De ontmoeting met Laura van Kaam, winnares van The Voice Kids, was ook heel bijzonder. Laura zong zelfs een stukje in de klas. De hele week werd de hit van Laura heel hard gedraaid.

Tips
Voor klassen die ook van plan zijn om de musical op te voeren heeft juf Willeke een paar tips: “Maak een decor van dozen. Zo kun je ze makkelijk verzetten of verdraaien en kun je snel van decor wisselen.”

De ouders van de kinderen zijn zo trots, dat ze nog steeds foto’s op Facebook plaatsen. “Het was echt een onvergetelijke dag”, vertelt Juf Willeke.