Echte helden

24 februari 2014
De Olympische Winterspelen in Sotsji zijn weer achter de rug. Vooral onze schaatsers vielen goed in de prijzen. In totaal wonnen zij maar liefst 24 medailles! Wat een helden!

Wie ook echte helden zijn, zijn de jeugdcoaches in bezet Palestijns gebied. Zij zorgen ervoor dat kinderen daar weer veilig kunnen sporten en spelen.

Normaalste zaak van de wereld?
Voor jou is het misschien heel gewoon om de deur uit te rennen voor een potje voetbal met je vrienden. Of tikkertje te spelen op straat.

Helaas is dit niet voor alle kinderen op de wereld vanzelfsprekend. Zoals voor kinderen in bezet Palestijns gebied. Het is daar vaak te gevaarlijk om buiten te spelen en er is weinig toezicht.

Of er is geen ruimte. Veel speelplaatsen zijn namelijk verwaarloosd of verwoest door bombardementen.

Speelplaatsen opknappen
War Child en Right To Play zijn daarom het project ‘Jeugdhelden’ gestart. De Nationale Postcode Loterij heeft geld gegeven om dit project uit te voeren.

Hiermee gaan wij speelplaatsen opknappen, activiteiten organiseren en lokale jeugdcoaches opleiden in bezet Palestijns gebied.

Deze helden begeleiden de kinderen en houden toezicht op de speelplaats. Zo kunnen kinderen weer rond rennen en sporten met andere kinderen. Net als jij.

Gekke bekken trekken
Om aandacht te vragen voor dit project starten War Child en Right To Play in maart een campagne waarin je gekke bekken mag trekken. In maart hoor je hierover meer.

In de tussentijd: houd de website in de gaten, like onze Facebook-pagina en oefen alvast met het trekken van je eigen gekke bek!