De kerstvakantie komt eraan

13 december 2013
Sinterklaas is inmiddels terug naar Spanje. Chocoladeletters worden ingeruild voor kerstkransjes. En de kerstbomen staan alweer te stralen in de meeste huiskamers. Het is bijna kerstvakantie! Waarschijnlijk verheug jij je hier al enorm op.

Je hebt vast al genoeg toffe plannen gemaakt voor de vakantie en vindt het misschien stiekem wel fijn om even niet naar school te hoeven.

School missen
Je kunt je dan misschien ook lastig voorstellen hoe het is om echt een hele lange tijd niet naar school te gaan. Omdat het niet veilig is of omdat het niet mag.

Voor veel kinderen uit Syrië is dit helaas het geval. Zij zijn gevlucht voor de oorlog in hun eigen land. En wonen nu in buurlanden van Syrië, zoals Libanon. Daar worden ze niet toegelaten op school en dus zitten deze kinderen thuis. Ze missen school heel erg.

Een jaar niet gespeeld
Ze kijken de hele dag televisie of moeten hun ouders helpen om geld te verdienen. Sommige kinderen hebben zelfs een jaar niet gespeeld.

Stel je voor hoe het zou zijn als jij de hele kerstvakantie binnen moest zitten. Dat je nergens naartoe mocht gaan.

Kom in actie

Samen met War Child kun je ervoor zorgen dat de kinderen uit Syrië ook weer kunnen leren, spelen, nieuwe vrienden maken en weer vrolijk zijn.

Organiseer een leuke actie en zamel geld in voor War Child. Zodat de kinderen uit Syrië even de oorlog kunnen vergeten en bij de projecten van War Child weer kind kunnen zijn. Net als jij.