“Alle kinderen in de wereld moeten kunnen sporten en spelen”

Dat vindt Jip Maathuis (16). Jip wil iets doen voor kinderen die door oorlog niet kunnen sporten en spelen. Daarom zamelt hij geld in voor oorlogskinderen. Op een wel heel speciale manier: met een chocoladeletteractie voor War Child!

Chocoladeletters verkopen
“Iedereen in Nederland kent chocoladeletters. Daarom besloot ik om chocoladeletters te verkopen voor War Child.” Toen Jip begon met zijn actie begon wilde hij 500 chocoladeletters verkopen. Maar dat werden er meer dan 10.000!

Zelf is Jip heel gek op chocolade, maar hij is allergisch voor witte en bruine chocolade. Daarom eet hij alleen pure chocoladeletters. Jip is niet echt een snoepkont, maar zijn favoriete snoep is kauwgom!

De klasgenootjes van Jip kopen elk jaar een letter.  Ook Jips vrienden. Zij vinden het heel bijzonder wat Jip doet.

“Ik mag hele bijzondere dingen doen. Bijvoorbeeld naar Oeganda met War Child of Marco Borsato ontmoeten. Toen ik naar Oeganda ging had ik ook een chocoladeletter meegenomen. Jammer genoeg had hij de reis niet helemaal gehaald. Hij was gesmolten.”

“Mijn familie vindt het heel gaaf”

Jip kan alle bestellingen niet in zijn eentje aan. Daarom krijgt hij hulp van anderen. Bedrijven, Bekende Nederlanders en vrijwilligers. Zijn familie helpt hem waar ze kunnen. “Mijn familie vindt het heel gaaf. Mijn broertje loopt zelfs zijn maatschappelijke stage bij mijn stichting dit jaar.” Dankzij Jip zijn actie kunnen al meer dan 6000 oorlogskinderen meedoen aan de programma’s van War Child.

Dit jaar wil Jip 50.000 chocoladeletters verkopen. Help Jip en en zorg ervoor dat ook jouw vrienden en familie voor 1 december een chocoladeletter kopen!

Wist je dat?
Jip heeft begin deze maand de Europese verkiezingen gewonnen voor Lions Young ambassador. De prijsuitreiking was in Istanbul. Ontzettend knap van hem! Nu zullen nog meer mensen van zijn actie horen.