2V1 op Corendon schoolreisje

22 juni 2015
Klas 2V1 van het Heerenlanden college uit Leerdam haalde het meeste geld op in de Laura van Kaam scholenactie. Maar liefst 300 oorlogskinderen kunnen we helpen dankzij hun acties. Daarmee wonnen ze een te gek schoolreisje, 100% gesponsord door Corendon. Nieuwsgierig wat ze allemaal meemaakten? Een fotoverslag.

Het internationale Corendon schoolreisje maakte veel indruk op de leerlingen van klas 2V1. Vooral de Skype met Minou en het schrijven van een brief aan Ahmad en Karim uit Syrie. Kayentha:
Na het heerlijke ontbijt keken we een filmpje over twee kinderen die in een keer alles kwijtgeraakt zijn. Het was een erg heftig filmpje: Meester Peter en juf Sandra hielden het niet droog; ook een paar leerlingen hadden het erg moeilijk. Aansluitend schreven we een brief aan deze twee kinderen en ook dat was erg heftig maar ook heel mooi, want je zag hoe ieder kind uit deze klas zijn of haar best deed om zoveel liefde, geluk en blijdschap in de brief te zetten zodat als de kinderen het lezen ze zouden weten dat er aan hen gedacht wordt en dat ook zij geliefd zijn. Ook hebben we nog geskyped met Minou die in Libanon zit. Hier kwamen er alweer tranen bij kijken door de verhalen die ze vertelden.”

Ook Laura was onder de indruk: “Ik heb altijd geloofd in de kracht van het ‘samen doen’, maar dit heb ik zelfs nooit durven dromen.”