Marwan kan weer spelen

Marwan is een jongen van 11 jaar oud. Hij is een maand geleden met zijn moeder, drie broertjes en zusjes uit Syrië gevlucht. Marwan is niet de enige. Door de oorlog in Syrië zijn al meer dan 3 miljoen mensen het land uit gevlucht. Marwan woont daarom nu in buurland Libanon.

Marwan heeft al bijna drie jaar lang geen les gehad. Zijn school in Syrië ging namelijk dicht toen de oorlog begon. Het schoolgebouw is verwoest door de oorlog. Maar Marwan wil wel heel graag weer naar school.

Wonen in een ander land

Nu woont Marwan in Libanon. Hij kent daar nog helemaal niemand. Van zijn moeder mag hij het huis niet uit, dus hij maakt ook niet zo snel nieuwe vriendjes. De oom van Marwan woont ook in Libanon. Hij heeft een fruitkar. Marwan helpt hem soms om fruit te verkopen en zijn droom is om later zelf een fruitkar te hebben. 

Marwan mist zijn vader

De rest van zijn familie woont nog in Syrië. Ze konden niet meekomen naar Libanon. Daarom spreekt Marwan zijn vader alleen via de telefoon.

Eindelijk weer speelgoed

Sinds kort gaat Marwan naar een project van War Child. Hier kan Marwan mee doen met creatieve workshops. Door deze leuke, vrolijke workshops kan hij zijn ervaringen verwerken. Bij dit project kan hij ook voor het eerst in jaren weer met speelgoed spelen. “Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst gespeeld heb, want ik had geen eigen speelgoed."