Khaled heeft vaak nachtmerries

Khaled is 11 jaar, en moest uit Syrië vluchten. Hij vluchtte naar Libanon, en herinnert zich de dag dat hij weg moest nog goed. “Er waren aanvallen, waardoor de muren begonnen te schudden,” vertelt Khaled.


Schuilen in grotten
Tijdens zijn vlucht waren er veel aanvallen. Khaled en zijn familie moesten daarvoor schuilen in grotten. Ze gingen met een bus van Syrië naar Libanon. “De bus moest vaak stoppen voor de aanvallen, maar toch was ik niet bang,” vertelt hij.

Khaled wil weer plezier maken met zijn vrienden
Nu Khaled in Libanon woont, denkt hij vaak terug aan Syrië. Hij mist zijn huis. De meeste huizen in zijn dorp zijn verwoest, maar Khaled's huis staat er nog. "Ik denk dat God ons huis beschermt. Het is een heel mooi stenen huis met drie kamers. Ik wil heel graag terug naar Syrië. En weer plezier maken met al mijn vrienden uit het dorp, zodra zij ook allemaal weer terug zijn."

Nachtmerries
Khaled heeft veel gezien en meegemaakt. Daar heeft hij vaak nachtmerries over. Dan droomt hij over de aanvallen. Als hij wakker wordt, gaat Khaled bidden. Dat maakt hem rustig.

Veilige plek
Khaled kan nu naar een veilige plek van War Child. Hier praten de kinderen over de nare dingen die ze meegemaakt hebben. Ook spelen ze met elkaar, en krijgen ze weer les. Zo worden ze sterker.