Kerst op teenslippers

Dit jaar heb ik echt mazzel want ik ga met het hele gezin in de kerstvakantie naar de zon. Heerlijk!

Zonnige kerst
Ook best gek, een kerst zonder kerstboom maar met teenslippers en veel zonnebrandcrème. Ik kijk er naar uit om samen van het zonnetje te genieten met de mensen die belangrijk voor me zijn.

Kerst is een goed moment om ons te realiseren hoe fijn we het eigenlijk hebben. En dan besef je je ook dat niet iedereen het zo goed heeft. Er zijn helaas genoeg kinderen die onder vreselijke omstandigheden leven, zoals oorlogskinderen.

Syrische kinderen
“Hoe zou het gaan met Fyraz, Maryam, Mohammed, Karim?"vraag ik me af. De kinderen die ik afgelopen augustus heb ontmoet in Beiroet. Ze zijn gevlucht uit Syrië en vertelden me dat ze zich nog steeds niet veilig voelen.

Ze zijn nog altijd bang dat hen of hun familie iets overkomt. En denken iedere dag aan alle vreselijke dingen die ze hebben gezien en meegemaakt.

Niet iedereen heeft vakantie
Wat zou ik deze kinderen ook graag een vakantie gunnen. Even niet bang zijn en alleen maar leuke dingen doen. Dat gun je toch iedereen? Helaas hebben we geen toverstaf. We kunnen ze niet aan een vakantie helpen.

Weer vrolijk zijn
Wel kunnen we er samen met War Child voor zorgen dat kinderen, zoals Fyraz, Maryam, Mohammed en Karim, iets meer vrijheid in hun hoofd krijgen. Zodat ze niet alleen maar aan al de vreselijke dingen blijven denken die ze hebben meegemaakt .

Bij de projecten van War Child leren ze wat ze kunnen doen als ze bang of verdrietig zijn. En kunnen ze weer even spelen en vrolijk zijn.

Anti-verveel-tips
Dus mocht jij je deze kerstvakantie nu vervelen, bedenk dan een leuke actie en zamel geld in voor War Child!

Bak bijvoorbeeld heerlijke oliebollen of maak mooie kerstkaarten en verkoop die aan je familie, vrienden of buren. Dan maak je niet alleen hen blij, maar ook de kinderen uit Syrië. Kleine moeite, groot plezier :-)
                                                                                                                                                                
Fijne vakantie!
 
Jetske