Kareem mist Syrië elke dag

Kareem was elf jaar toen hij uit Syrië vluchtte. “Ik heb hele erge dingen gezien. Ik zag dat mensen werden vermoord. Ik krijg dit niet meer uit mijn hoofd.” Hij woont nu in Libanon en gaat daar naar War Child.

Samen met zijn moeder en vier zussen vluchtte Kareem uit Syrië. “Het was er te gevaarlijk,” zegt Kareem. “Ik heb gezien dat verschillende mensen gedood werden. Ik wil dat de oorlog stopt. Oorlog is verkeerd.”

“Ik mis Syrië”

Kareem’s vriendinnetje Reem is nog steeds in Syrië. “Ik kreeg een zwarte armband van haar, die heb ik iedere dag om.” Kareem vindt het moeilijk om in een ander land te wonen. “Ik mis Syrië elke dag”.

Veilige plek

Kareem gaat vaak naar War Child. Op een veilige plek kunnen kinderen daar praten over wat ze hebben meegemaakt en spelen met andere kinderen. Weer vrienden maken. “In het begin was ik heel erg verlegen. Maar nu voelt het een beetje als mijn tweede thuis.”

Toneelstukjes

Kareem bedenkt en voert ook toneelstukjes op met de andere kinderen. In dit toneelstuk vertellen ze bijvoorbeeld over wat ze hebben meegemaakt. Kareem is weer blij. “Ik was erg veranderd door de oorlog. Maar nu ik er over praat en kan spelen, maak ik weer vrienden en kan ik vrolijk zijn.”