mijn recept voor de thuisblijver

Voorpret

Heb jij al voorpret en ben je helemaal in de wolken, omdat je weet dat je bijna vakantie hebt? Je kijkt vaak al weken uit naar dat moment: de laatste schooldag. Ik verheug mij op de vakantie naar Noord-Italië. Samen met mijn man en kinderen trek ik de bergen in. Maar hoe zag mijn vakantie eruit toen ik jong was? Blijf je thuis, lees mijn tips dan even.

Deze zomer

Deze zomer ga ik met mijn gezin naar het land van de pizza’s en de pasta’s.  In de bergen heb ik een mooi plekje gevonden, waar ik kan zwemmen en wandelen en lekker kan doen waar ik zin in heb. Relaxen, samen met mijn zoontjes en mijn man, dat vind ik een luxe. Toen ik op de basisschool zat, kampeerde ik vaak. Geweldig vond ik dat. Bij de eerste haring in de grond, waren mijn zus en ik al de hort op. We speelden de hele dag buiten, zwommen in de zee en ’s avonds zongen we liedjes bij het kampvuur. Je begrijpt dat we tranen met tuiten huilden toen we weer naar huis moesten.

Wat te doen als je niet op vakantie gaat

Niet iedereen heeft het geluk om op vakantie te gaan. Hoe ga je met zoveel weken vrije tijd om denk je misschien. Daar heb ik een oplossing voor gevonden. Er zijn genoeg leuke dingen te doen in de zomervakantie. Je kunt bijvoorbeeld je eigen moestuintje maken achter in de tuin. Als je geen tuin hebt, maar een balkon, vraag dan om een plantenbak. Bezoek eens een tuincentrum en kies bijvoorbeeld aardbeienplantjes uit, waar je elke dag goed voor zorgt. Je zult zien dat daar de lekkerste aardbeien uit komen. Als je dan je buik vol hebt van al jouw smaakvolle aardbeien, dan kun je van de rest van de aardbeien weer jam maken. Mocht je nou niet van jam houden, zet dan  samen met een vriend of vriendin een actie voor War Child op. Verkoop jouw eigen gemaakte jam op de stoep voor jullie huis! De jam smaakt natuurlijk extra lekker, omdat het voor een goed doel is!.

Na de vakantie

Wat jij je natuurlijk afvraagt is of ik weer terugkom op de buis of misschien besluit voor altijd in Italië te blijven omdat de zon daar altijd schijnt. Goed nieuws, want na mijn vakantie zie je me in ieder geval weer bij de BZT-show. Ik ga weer mooie, spectaculaire en bijzondere wensen vervullen. Mocht je nou een originele wens hebben, laat het de BZT-show weten. Ik wens iedereen alvast een heerlijk vakantie, maak er een mooie tijd van!