Sporten doet wonderen

Als kind was ik vroeger dol op gym. Apenkooien, vangbal, slingeren in de touwen; het kon me niet lang genoeg duren. Ik kwam goed mee met de les en was fanatiek! Met de meisjes zetten we alles op alles om van de jongens te winnen.

Kleedkamer

Het einde van de gymles vond ik vervelend. Bezweet en met rode wangen kwam ik dan de kleedkamer binnen. Die muffige lucht die daar hing herinner ik me goed (en die had vast iets met die WC's te maken, haha). Ik kan die lucht trouwens nog steeds niet verdragen. Mijn zoontje zit nu op judo. Daar zijn natuurlijk ook kleedkamers. En elke donderdagmiddag komt die geur me weer tegemoet.

Verplicht douchen

Na de gymles móesten we douchen. Met tegenzin gingen we de miezerige lauwe straaltjes water te lijf. Ik maakte er een sport van om zo snel mogelijk weer fris en aangekleed buiten te staan. Buiten liet ik mijn longen vollopen met verse lucht. Heerlijk!

Vergeet je zorgen

Sporten is fijn en ik doe het nog steeds regelmatig. Door sporten maak je je hoofd leeg en denk je even aan niets anders dan aan het spel dat je speelt. Alle zorgen die je hebt verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Kom in actie

Voor sommige kinderen is sport extra belangrijk. Voor kinderen die een oorlog hebben meegemaakt bijvoorbeeld. Zij hebben zoveel nare dingen gezien, gehoord en gevoeld, dat ze afleiding nodig hebben. Door te sporten kunnen ze alle narigheid tijdelijk vergeten.

Tijdens de programma’s die War Child geeft, besteden we veel aandacht aan sport. De kinderen kunnen dan weer even gewoon kind zijn. En dat helpt ze écht. Door een War-Child-sportdag-actie op te zetten met je klas kun jij deze kinderen ook helpen! Bekijk hier de actietips.

 

Zie ook: Jetkse blogt 2014.