Een staande ovatie

Wat ben ik trots op de nieuwe War Child schoolmusical! De musical is heel gaaf geworden. Hier kunnen alle groep 8-ers in Nederland ongetwijfeld een spetterende voorstelling mee geven.

Mijn afscheidsmusical
Ik kan mijn afscheidsmusical nog heel goed herinneren. Ik kreeg een piepklein rolletje. Maar mijn tekst ben ik nooit vergeten (..tromgeroffel..): “Hier zijn twee pakken koffie en een pak melk!”

Na deze twee zinnen verliet ik het podium. Pas na afloop kwam ik terug om het applaus in ontvangst te nemen. Wat een ervaring! Na dit optreden vond ik toneelspelen leuk!

Toneelspelen helpt
Toneelspelen is niet alleen leuk. Het is ook een goed middel om meer vertrouwen te krijgen. In jezelf en in anderen. Daarom gebruikt War Child ook toneel om oorlogskinderen te helpen.

Kinderen die vluchten voor oorlog, komen vaak ergens terecht waar ze niemand kennen. Door alles wat deze kinderen hebben meegemaakt, vinden ze het moeilijk om anderen te vertrouwen. Ze voelen zich vaak eenzaam.

Bij de programma’s van War Child doen de kinderen rollenspellen. Hier leren ze omgaan met nieuwe kinderen en worden ze weer blij.

Overtuig je meester of juf
Jij kunt er samen met je klas voor zorgen dat deze kinderen weer vriendschappen durven te sluiten en samen leuke dingen kunnen doen.

Overtuig jouw meester of juf om de nieuwe War Child schoolmusical aan te vragen. En bedenk samen met je klas een gave actie om geld in te zamelen voor oorlogskinderen.

Dan krijgen jullie van mij nu al een staande ovatie!

Groetjes, Jetske

 

Terug naar Jetkse blogt 2014.