Een veilige plek voor oorlogskinderen

Vraag je de War Child Schoolmusical aan én kom je in actie, dan help je oorlogskinderen. Met het geld dat jullie inzamelen kunnen wij voor kinderen een 'safe space' maken. Een safe space is een veilige plek waar kinderen niet aan de oorlog hoeven te denken. Waar ze plezier kunnen maken en nieuwe vrienden. En ook kunnen leren, zodat ze niet te veel achterlopen met hun schoolwerk. In alle landen waar we werken, zorgen we voor deze safe spaces.  

Maryam
Eén van de kinderen die vaak naar de Safe Space gaat is Maryam. Maryam is twaalf jaar oud en is met haar familie uit Syrië gevlucht. Hun huis werd gebombardeerd. Ze verloor niet alleen haar spullen maar ook haar vriendinnen.
Zonder vriendinnen en zonder school in een vreemde stad, is het moeilijk om de dag door te komen. Gelukkig kan ze nu een paar dagen per week naar de Safe Space van War Child. “Ik was de eerste keer erg nerveus, maar ik leer gelukkig snel nieuwe vrienden te maken”.

Kom in actie!
Jij kunt samen met je klas helpen. Door de War Child Schoolmusical op te voeren en een inzamelingsactie te houden met je school. Bijvoorbeeld rond de opvoering van de musical! En onthoud: wat je ook doet, alle kleine beetjes helpen!