Een dansje door de huiskamer

Muziek is zo heerlijk. Het kan gevoelig zijn, maar kan je ook vrolijk maken. Het kan je oppeppen als je moe bent, maar ook rustig maken als je niet kunt slapen. Ik luister graag naar heel veel verschillende soorten muziek.

Klassieke nummers en cellostukken
Het liefst luister ik naar Bonnie Prince Billy, Feist, Ane Brun, Zero 7, maar ook naar klassieke nummers en cellostukken van Bach. Radio 1 zet ik ook graag op.

“Dit nummer vind ik zo cool”
Mijn zoontjes hebben Spotify ontdekt en luisteren vaak naar liedjes uit de ‘populaire’ lijst. Het was wel even wennen dat er nu ook andere muziekstijlen door het huis galmen. Als mijn twee jochies op de bank naar muziek luisteren, hoor je door de kamer: “Ja, deze is vet” en “Dit nummer vind ik zo cool”. Ik vind het zo gezellig om samen naar hun muziek te luisteren. Soms wagen we zelfs een dansje door de huiskamer. Heel lang was ons favoriete liedje 'Happy' van Pharell Williams, daarna 'Love never felt so good' van Michael Jackson. Nu klinkt 'Animal' van Maroon 5 wel heel vaak uit de speakers…

Laura’s nieuwe single
De nieuwe single van Laura van Kaam 'Running with the Clouds' vind ik super stoer! Zelf ben ik niet zo'n nachtegaaltje. Vroeger speelde ik wel piano. Dat zou ik graag weer op willen pakken, maar dat zeg ik al járen.

Problemen vergeten
Wist je dat kinderen die meedoen aan de War Child projecten ook vaak muziek maken? Oorlogskinderen die nare dingen gezien en meegemaakt hebben, kunnen door muziek even hun problemen vergeten. Als je muziek maakt, maakt het niet uit welke taal je spreekt. Of in welke god je gelooft.