De dag van de liefde

Afgelopen 14 februari was het Valentijnsdag: de dag van de liefde. Natuurlijk is het fijn als je elke dag ziet als ‘de dag van de liefde’. Dat je elke dag extra aandacht geeft én krijgt van degenen die je liefhebt. Er is niets mis mee om daar een paar keer per jaar even bij stil te staan.

Valentijnsactie

Valentijnsdag vierde ik samen met mijn geliefde in Antwerpen. Onze kinderen waren uit logeren en we hadden maar één missie: op zoek naar een lamp voor ons huis. Best een leuke Valentijnsactie, vind je niet? ;) Ik hoop dat jullie een leuk kaartje of Whatsapp-berichtje hebben gehad op Valentijnsdag. En dat je die leuke jongen of dat leuke meisje die je al weken op het oog hebt eindelijk een hint hebt gegeven (zwijmel, zwijmel).

Een complimentje

Wat ik ook een mooie dag vind is de Nationale Complimentendag op 1 maart. Wie verdient er nou echt een compliment volgens jou? Is dat de juf op school die altijd voor je klaar staat als je beker weer eens lekt? Je buurmeisje dat altijd zo vrolijk is dat je gelijk een goed humeur krijgt als je bij haar in de buurt bent? Of misschien wel die man van de supermarkt die elke week ‘over-de-datum-groente’ uitdeelt aan daklozen.

Staande ovatie

Maak er een sport van om op 1 maart zoveel mogelijk complimenten uit te delen! Hoe meer mensen zich blij en trots voelen, hoe beter. Ik deel alvast een compliment uit aan de mensen die de projecten van War Child begeleiden in alle landen waar we werken. De oorlog uit een kind proberen te halen, dat is belangrijk en bijzonder werk. Echt, ik neem mijn petje af. Staande ovatie. Een dik compliment!