Ayat (14) speelt voor pestkop

“Mijn naam is Ayat. Ik ben 14 jaar oud en ik woon in Payak Camp. Dat is een groot vluchtelingenkamp in Noord-Oeganda. Ik woon hier in een van de hutjes met mijn zus.”

Ayat doet mee aan de activiteiten van War Child. Tijdens de War Child activiteiten leren de kinderen elkaar beter kennen. Door samen te spelen, begrijpen ze elkaar beter. De kinderen spelen allerlei lastige situaties na van hun leven in het vluchtelingenkamp.

Pestkop spelen

Ayat is meestal te verlegen om iets hardop te zeggen in de groep. Maar nu moest zij juist een pestkop met een grote mond spelen. Terwijl een brutale jongen uit haar groep juist het pispaaltje speelt. Zo kunnen ze oefenen hoe het is om je anders te gedragen. En leer je elkaar beter begrijpen.

Thuis voelen

Ayat vindt het grappig om iemand te spelen waar ze eigenlijk helemaal niet op lijkt. Ze vertelt: “Ik hou eigenlijk niet zo van die luidruchtige kinderen, maar het was wel eens grappig om in een andere rol te kruipen.” Ook vindt ze het leuk om elke week met deze groep kinderen samen te komen. Ze begint zich al een beetje thuis te voelen in de groep en dat voelt goed!