Actievoorbeelden

Wil je in actie komen voor War Child maar weet je nog niet precies hoe? Wij hebben wat voorbeelden voor je!

Show your Talent
Kun je lekker rappen of speel je in een band? Ben je de nieuwe ‘So you think you can dance’ finalist of een echte dicht-koningin? Oké dan. Show it! Zet net als Laura je talent in voor oorlogskinderen. Organiseer een ‘Show your Talent Night’ op school inclusief een afterparty met DJ. De opbrengst van de tickets en de drankjes/hapjes gaan naar War Child. Muziek is er voor iedereen en brengt kinderen en volwassenen van verschillende nationaliteiten, culturen en etnische achtergronden bij elkaar. Het helpt bij de verwerking van het verleden en geeft hoop en kracht voor de toekomst.  

Mastercheffen op school! 
Start een ‘huiskamer’ restaurant in de aula of klaslokaal en maak samen met je klasgenoten een eigen verzonnen maaltijd. Zorg ook voor drankjes en vraag een minimale bijdrage van €12,-. Maak reclame op Twitter en Facebook en vraag de plaatselijke supermarkt om alle ingrediënten te sponsoren. Maak een symbolische cheque met het totaalbedrag en overhandig die tijdens het diner aan alle gasten die aanwezig zijn. 

Popcorn Time 
Benader de plaatselijke bioscoop en organiseer een filmmarathon. Laat bijvoorbeeld films zien over oorlog en vrede, zoals: La Vita è Bella, Blood DiamondInvisible Children, Wit Licht, Her Name Was Sarah, Oorlogswinter, Zwartboek, Anne Frank, M*A*S*H, etc. Verkoop kaartjes op school en serveer bakken popcorn. Vergeet je slaapzak niet. Tip: Je kunt natuurlijk ook op school zelf een filmmarathon houden met gehuurde dvd’s. Gegarandeerd succes! 

Carwash 
Wassen, wassen, wassen! Wat dacht je van auto’s wassen. Begin een echte wasstraat en was alle auto’s uit de buurt, van je opa en oma, ouders, tantes, ooms, leraar. Tip: een carwash op het schoolplein. 

Sponsorloop om de school 
Ren je in het zweet voor oorlogskinderen tijdens een sponsorloop voor War Child. Maak een parcours om de school heen en zorg dat je zoveel mogelijk rondjes loopt. Laat je sponsoren door ouders, vrienden, familieleden, neefjes, nichtjes. Tip: maak de rondjes niet te lang, zodat je het makkelijker vol kan houden en meer geld krijgt per rondje ;-) 

Bierkratjes en lege flessen inzamelen 
Wees creatief; verzamel zoveel mogelijk lege bierkratjes en lege flessen en maak er een kunstwerk van! Maak een foto, lever alles in bij de supermarkt en doneer de opbrengst aan War Child. 

Garage Sale! 
De zomer is weer in zicht en hoe fijn als je kamer lekker schoon en opgeruimd is! Wellicht struikel je over zoveel spullen op het moment, want we hebben allemaal zoveel. Dat geldt voor de kinderen in Libanon bijvoorbeeld niet. Zet alle spullen die je kunt missen op Marktplaats of verkoop ze tijdens je eigen Garage Sale. Alle opbrengsten geef je aan War Child! Spullen verkopen is nog nooit zo gaaf geweest. Tip: doe dit samen met je klasgenoten en organiseer een Garage Sale op een ludieke locatie bij jou op school of in het dorp of de stad. 

Even die buurvrouw helpen 
Zet samen met een aantal klasgenoten een boodschappen bezorgservice of een honden uitlaatservice op en vraag een paar euro per keer. Maak reclame: Wij laten je chiwawa uit voor 5 euro. Als het regent: 6 euro.