Actie van de maand

.


De vriendinnen Floor en Leonie hebben wel een hele sportieve actie bedacht. Zij deden namelijk op 22 september mee aan de Dam tot Damloop! Het was voor beiden de eerste keer dat ze hieraan meededen. Dus best een beetje spannend.

Hoe ze op het idee kwamen
In opdracht voor school maken Floor en Leonie op dit moment een werkstuk over kindsoldaten. Dit doen ze met het informatiepakket van War Child. Hoe meer de twee vriendinnen te weet kwamen over kindsoldaten, hoe meer ze vonden dat hier iets aan gedaan moet worden.

Rennen voor kindsoldaten
Kindsoldaten zijn kinderen die moeten vechten, spullen dragen of spioneren voor soldaten. Dit kan en mag natuurlijk niet. En toch gebeurt het nog elke dag. De twee vriendinnen besloten om naast hun werkstuk ook in actie te komen en deze kindsoldaten te helpen.

Daarom deden Floor en Leonie mee aan de grootste hardloopwedstrijd van Nederland. Ze vroegen vrienden, familie en buren om geld te geven voor hun prestatie. En de totale opbrengst gaven ze aan War Child. 

Kom ook in actie
Doe net als deze meiden ook iets voor kinderen in oorlog. Zet je eigen actie op om geld in te zamelen voor War Child. En wie weet, wordt jouw actie wel de nieuwe actie van de maand!

Floor en Leonie: "Je hoeft niet perse de dam tot damloop te lopen zoals wij, maar je kan nog veel meer leuke acties bedenken!"