Actie van de maand

De 15-jarige Nienke is gek op zingen, dansen en acteren. Daarom besloot zij voor haar maatschappelijke stage haar eigen musical op te voeren. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar War Child. 

Veel regelen en plannen
De musical van Nienke wordt pas in de zomer uitgevoerd, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang. De eerste kinderen hebben zich al aangemeld om mee te doen. Nienke heeft ook al een repetitieruimte en zaal voor de voorstelling gevonden.

“Ik vind het geweldig om zo’n grote actie te organiseren,” vertelt Nienke. “Het is wel veel werk en je moet goed plannen. Maar de enthousiaste reacties van andere kinderen geeft echt een kick!”

Footloose de musical
Het verhaal gaat over een jongen, die gek is op dansen. Maar in het dorp waar hij woont, is dansen verboden. De grote vraag is of het hem gaat lukken een dansshow te organiseren met zijn vrienden.

Nienke’s grote droom is dat Marco Borsato bij de musical komt kijken. “Ik vind hem helemaal fantastisch en ken al zijn nummers uit mijn hoofd.”

Kom ook in actie 
Organiseer net als Nienke je eigen actie om geld op te halen voor oorlogskinderen. En wie weet wordt jouw actie wel de nieuwe actie van de maand.

Nienke: “Oorlogskinderen zijn heel blij met jouw actie! Je moet echt niet twijfelen en gewoon durven, want dan kom je er wel!”