Actie van de maand: Peace of cake

‘Piece of cake’ is een Engelse gezegde. Het betekent dat iets een makkie is. Als je de letters verandert, krijg je ‘peace of cake’. Je spreekt het woord hetzelfde uit, maar de betekenis is dan heel anders. ‘Peace’ betekent namelijk vrede.

Feestelijke afsluiter

Basisschool de Hoeksteen in Hoorn vond dit wel een toepasselijke naam voor hun actie. Als afsluiting van het thema ‘Oorlog en Vrede’ konden leerlingen namelijk een plakje cake kopen.

Zes weken lang werkten de leerlingen van deze basisschool aan dit thema. De leerlingen uit groep 5 tot en met 8 maakten een vredesmuur waar zij hun mooiste gedicht op schreven. Op 10 april werd dit feestelijk afgesloten met koffie, thee, limonade…en natuurlijk: cake!

Peace of cake

Alle juffen en meesters bakten thuis cake om op school te verkopen. De leerlingen uit groep 5 maakten vlaggetjes met een gedicht voor op de cakejes. Vervolgens gingen de leerlingen van groep 7 en 8 de klassen rond om te verkopen.

50 cent voor een plakje cake

Voor 50 cent konden de leerlingen de zelfgemaakte cakejes kopen. Alle kinderen kochten een ‘peace of cake’ met een klein gedichtje. De opbrengst doneerde de school aan War Child. Wat een geslaagde actie!

Kom ook in actie!

Jij kunt ook met je school in actie komen voor oorlogskinderen. Meld jullie hier actie aan. En wie weet, wordt jullie actie wel de nieuwe actie van de maand!