Sponsorloop

Kinderen horen geen oorlog mee te maken. Daar zijn de vriendinnen Michelle, Floor, Lisa en Ilse het helemaal mee eens. Ze besloten in actie te komen voor War Child. 

Rondje rondom de school
Op 17 februari organiseerden de meiden een sponsorloop rondom hun school. Ze regelden alles zelf.

Voorbereidingen
Eerst moest de school natuurlijk op de hoogte worden gebracht van hun idee. De vriendinnen besloten om een presentatie te geven over het werk van War Child. Zodat alle leerlingen uit groep 3, 4, 5 en 6 enthousiast werden om samen in actie te komen.

Overtuigen is een kunst
De presentatie vonden ze best een beetje spannend. Maar het is gelukt. In totaal deden 125 kinderen mee aan de sponsorloop. Iedereen ging op zoek naar sponsoren.

Michelle: “Het helpt als je veel informatie geeft en uitlegt waarom je in actie komt. Hierdoor hebben wij veel kinderen en hun sponsoren kunnen overtuigen.”

88 oorlogskinderen
De actie leverde maar liefst 1064,35 euro op. Wat een top prestatie! Met dit bedrag kunnen we ervoor zorgen dat ruim 88 oorlogskinderen kunnen leren, spelen en weer vrolijk zijn.


Kom ook in actie

Ook jij kunt samen met War Child oorlogskinderen helpen. Organiseer net als Michelle, Floor, Lisa en Ilse je eigen actie om geld op te halen voor War Child. En wie weet wordt jouw actie wel de nieuwe actie van de maand!

Tip
Michelle: “Niet twijfelen, maar gewoon doen! Met een goede voorbereiding kun je veel bereiken!”

Succes!