Fancy fair

De 11-jarige Daan hield in zijn klas een presentatie over War Child. Met behulp van onze lespakketten vertelde hij aan zijn klasgenoten over het werk van War Child.

Hij besloot om zelf ook in actie te komen voor oorlogskinderen. Daan: " Oorlogskinderen verdienen mijn steun, zodat ze kunnen bouwen aan een betere toekomst"

Verkoper voor een dag
Samen met zijn klasgenoten opende hij een ' fancy fair winkeltje' op school. Hier konden de leerlingen allerlei lekkere dingen kopen tegen een lage prijs. Van crackers tot koekjes en chips.

Om aandacht te vragen voor zijn winkeltje, maakte Daan zelf posters. " Dit was best lastig. Vooral om de goede kleuren te kiezen."

Maar het heeft gewerkt! Want in totaal hebben 80 kinderen iets lekkers gekocht.

Verdubbelaar
De vader van Daan, die een bedrijf heeft in crackers en biscuits, verdubbelde zelfs de opbrengst van de winkel. De klas, juffen en Daan zelf kunnen trots zijn op een geslaagde actie. En dat zijn wij ook!

Kom ook in actie
Samen met War Child kun je ervoor zorgen dat oorlogskinderen weer kunnen leren, spelen en weer vrolijk zijn.

Organiseer net als Daan je eigen actie om geld op te halen voor War Child. En wie weet wordt jouw actie wel de nieuwe actie van de maand!

Tip
Pepijn: “Vertel al je vrienden dat het niet alleen belangrijk is om geld op te halen. Maar ook nog eens erg leuk om je eigen actie te organiseren!”

Succes!