Actie van de maand: Kerstmarkt

De 15-jarige Alexia is een echte actieheldin. Al jaren zamelt zij geld in voor War Child. Dit jaar organiseert Alexia een grote december actie, compleet met echte kerstmarkt en statiegeldactie. De opbrengst is voor een War Child project in Oeganda.

Kerstmarkt
Op vrijdag 20 december kun je in Biddinghuizen een bezoekje brengen aan Alexia's kerstmarkt. Samen met haar ouders is ze al druk bezig met de voorbereidingen van deze feestelijke actie.

Kilo’s roomborstplaat en gevulde koeken
Ze maken zelf roomborstplaat en bakken heerlijke cupcakes. Ook gaat Alexia bij de banketbakkerij in Dronten gevulde koeken maken. Al dat lekkers kun je kopen op de kerstmarkt.

Knutselen
Alexia verkoopt ook zelfgemaakte kerstversiering en vogelvoerstukjes.

 “Het leuke aan deze actie is dat ik lekker kan knutselen," vertelt Alexia. "De mensen vinden het leuk om de spullen te kopen voor zichzelf of als cadeautje. En met de opbrengst kan ik oorlogskinderen helpen. Iedereen is zo blij. En het past helemaal bij kerst: je doet iets voor een ander.”

Een maand vol acties
De hele maand december zamelt Alexia ook bonnen van lege flessen in. En dat zijn er hopelijk een heleboel door de feestdagen!

Kom ook in actie
Organiseer net als Alexia je eigen actie om geld op te halen voor oorlogskinderen. En wie weet wordt jouw actie wel de nieuwe actie van de maand.

Alexia: “Ik zeg zeker doen! Vraag hulp aan vrienden en familie als het zelf niet lukt. Alle kleine beetjes helpen.”