Johnny’s Peace Concert: een grote hit

Toen Johnny Lulofs tien jaar geleden zijn eerste stap zette binnen het kantoor, was War Child nog klein. Het afgelopen decennia heeft de organisatie een enorme groei doorgemaakt. “Zowel in aantallen als professionaliteit. Vroeger werd er op kantoor wekelijks geschreeuwd als we weer een nieuwe sponsor binnenhaalden. Dat is nu niet meer zo. Maar het enthousiasme is er niet minder op geworden.” Ter ere van zijn jubileum organiseerde Johnny een Peace Concert bij War Child 'thuis'.

War Child-familie

In de loop der jaren heeft Johnny veel gehad aan zijn War Child-collega’s. “Ik heb me altijd enorm gesteund gevoeld. Toen ik met mijn familie door lastige tijden doormaakte, was mijn War Child-familie er altijd.” Die hechte band was voor Johnny één van de drijfveren om een actie op touw te zetten. En natuurlijk bijdragen aan de hulp voor oorlogskinderen.

Enthousiasme en een beetje geluk

Het begon allemaal met een veilingswebsite. Via Facebook zocht Johnny honderden bedrijven en BN’ers op, met de vraag of zij het leuk zouden vinden om iets bij te dragen. “En dat ging echt verrassend gemakkelijk. Ik stond ervan versteld.” Vanaf dat moment werd eerst wekelijks, maar toen dagelijks pakketten bezorgd, gedoneerd aan Johnny’s veilingswebsite. Van modelschip en roze poedel-Adidasjes van K3’s Josje, tot gesigneerde bokshandschoenen van Nick en Simon. Op deze manier regelde Johnny ook de Nederlandse indiepopband uit Utrecht, Causes. “Destijds waren ze nog redelijk onbekend, maar daar bracht hun hit Teach me how to dance with you verandering in.”

Notitieblokje

Johnny barst van de goede ideeën. “De meeste hiervan ontstaan ’s nachts. Ik schrijf alles direct op in mijn notitieblokje op m’n nachtkastje. Dan maak ik m’n hoofd leeg, maar vergeet ik het niet!” Zo ontstond ook zijn idee om een huiskamerconcert te organiseren, op het dakterras van het War Child Hoofdkantoor. Door moeilijkheden met vergunningen ging dit niet door, maar Johnny’s droom over een concert bij War Child ‘thuis’ was daarmee niet verdwenen. Gelukkig kwam toen het idee om het ‘beneden’ te doen, in het Huygensdock. Zo gezegd, zo gedaan.

Zenuwpees

Na een jaar van voorbereiding was het zover. Donderdag 6 oktober 2016, de dag van het Peace Concert. Zelf was Johnny “redelijk relaxt”, totdat de bands begonnen met soundchecken. Met zijn vrouw als Personal Assist om hem te ondersteunen, was Johnny het gezicht van de avond. En wát voor een avond! De bands Jack and the Weatherman en Causes verzorgden geweldige, intieme optredens. Het publiek was razend enthousiast. Voor Johnny was het hoogtepunt toen de zanger van Causes onverwachts middenin het publiek a capella ging zingen. “Dat was echt amazing.”

Teamwork

Alles bij elkaar heeft het vrijwel volledig gesponsorde evenement 13.000 euro opgeleverd. Een ongelooflijk bedrag, dat is opgehaald dankzij enorme inzet van Johnny, Danny en andere War Child collega’s. Op de vraag of er komend jaar weer een Peace Concert komt, zegt Johnny enthousiast: “Absoluut! Als het aan mij ligt zeker.”

Geïnspireerd? Kom ook in actie voor War Child!