Tips & tricks

Wat te gek dat jullie meedoen! Nu is het zaak om zoveel mogelijk views krijgen. Alleen dan maken jullie kans op een plek op het podium van de tv-avond 'Jij&Ik'. Hier de tips & tricks om die views binnen te halen:

 1. Zorg dat jullie een goed verhaal hebben
  Een goede pitch werkt. Dus als jullie in 1 of 2 zinnen kunnen vertellen waarom anderen jullie filmpje moeten kijken, dan kun je door naar tip 2.

 2. Maak een lijst van jullie vrienden...
  …familie, klasgenoten, collega’s, kennissen, de sportclub, de buurtsuper. Zodat je weet wie jullie gaan optrommelen. En bedenk ook hoe je ze gaat benaderen. Een e-mail, social media post, WhatsApp? Gebruik in ieder geval de hashtag #jijenik 

 3. Durf te vragen
  Draai niet om de hete brij heen. Maak meteen duidelijk in een gesprek, e-mail, WhatsAppje, social media post, dat jullie views nodig hebben. Roep op tot kijken, maar ook tot doorsturen van jouw video. Let op: alleen de YouTube views tellen dus zorg ervoor dat mensen jullie video ook echt kijken.

 4. Blijf vragen
  Herhaal je verzoek een aantal keer in de tijd. Iedere vraag, mail, post levert weer nieuwe views op.

 5. Echt, blijf vragen!
  De aanhouder wint. En dat is wat jullie willen, winnen! Dus zorg ervoor dat mensen regelmatig eraan herinnerd worden dat ze jullie op dat podium kunnen krijgen. Alleen maar door jullie YouTube video een keer te bekijken. Misschien hadden ze de eerste keren geen tijd om te kijken, of willen ze het nog een keer doen.  

Heel veel succes en houd ons op de hoogte via #jijenik!