Over de tv-show ‘Jij&Ik’

De tv-show Jij&Ik voor War Child is terug! Vier koppels stralen op 21 november live op een groot podium.

Na de vorige twee succesvolle Jij&Ik-uitzendingen organiseert de EO opnieuw een tv-show voor War Child. Dit keer op woensdagavond 21 november 2018 om 21:20 uur op NPO 1. Tijdens de live show krijgen deze vier ouder/kind-koppels - na een spannende selectieronde - de kans om samen te stralen op een groot podium. Wil jij bij de liveshow zijn? Koop hier je tickets!

Met Jij&Ik laten we zien hoe belangrijk de band tussen ouders en kinderen is. In oorlog zijn kinderen vaak verward en bang. Juist dan hebben ze onvoorwaardelijke steun nodig. Het liefst van hun ouders. Samen muziek maken en zingen verbindt.

Best Friends

In 2017 werden de Jij&Ik-koppels begeleid door drie bekende Best Friends: Angela Groothuizen, Victor Reinier en Shaker (Nicholas Singer). Zij hielpen de koppels in aanloop naar de liveshow op het gebied van zang, performance en dans. Samen met de presentatoren Tooske Ragas en Marco Borsato selecteerden de drie Best Friends uit alle inzendingen vijf koppels voor een live-optreden tijdens Jij&Ik. Eén koppel plaatste zich rechtstreeks voor de live-show door middel van het hoogste aantal views op YouTube. Tijdens de show stemde het publiek in de zaal voor Stella en haar vader David als onbetwiste winnaar van Jij&Ik 2017. 

Vorige editie

Tijdens de tv-show Jij&Ik in 2017 vroegen zes zingende koppels op een unieke manier aandacht voor de speciale band tussen ouder en kind, die voor kinderen in oorlogsgebieden niet vanzelfsprekend is. De boodschap drong luid en duidelijk in de huiskamers door: na Jij&Ik kon War Child 4.378 extra kinderen helpen in de landen waar wij werken! De tv-avond werd gepresenteerd door ambassadeurs Marco Borsato en Tooske Ragas. Naast de zes koppels traden ook bekende artiesten op. Onder meer Racoon, Fais, Angela Groothuizen en ambassadeur Michaela DePrince straalden op het podium. Om de deelnemende kinderen en ouders klaar te stomen voor een schitterend live optreden, kregen ze professionele begeleiding op het gebied van zang en performance van Babette Labeij. Heb je Jij&Ik gemist? Hier kijk je de tv-show 2016 terug en alle optredens van Jij&Ik 2017 vind je hier!

Alles over de tv-show

Tickets voor de liveshow