Over de tv-show ‘Jij&Ik’

Na de succesvolle 'Jij&Ik' uitzending in 2016 organiseert de EO opnieuw een tv-show voor War Child. Dit keer op woensdagavond 14 juni 2017 op NPO 1. Tijdens deze avond krijgen ouders en kinderen (7 t/m 16 jaar) de kans om voor 1 keer al zingend te stralen op een groot podium. Met 'Jij&Ik' laten we zien hoe belangrijk de band tussen ouders en kinderen is. In oorlog zijn kinderen vaak verward en bang. Juist dan hebben ze onvoorwaardelijke steun nodig. Het liefst van hun ouders. Samen muziek maken en zingen verbindt.

 
Best Friends
Nieuw bij deze tweede editie van ‘Jij&Ik’ is de medewerking van drie bekende Best Friends: Angela Groothuizen, Victor Reinier en Shaker (Nicholas Singer). Zij zullen de koppels in aanloop naar de liveshow begeleiden op het gebied van zang, performance en dans. Samen met de presentatoren Tooske Ragas en Marco Borsato selecteren de drie Best Friends uit alle inzendingen vijf koppels die live gaan zingen tijdens ‘Jij&Ik’. Eén koppel heeft zich rechtstreeks geplaatst voor de live-show door middel van het hoogste aantal views op internet. Tijdens de show beslist het publiek in de zaal uiteindelijk door middel van een staande ovatie wie het winnende koppel is.

Nieuw: Online serie
Ook nieuw dit jaar is de online serie op de website van de NPO, waarin de spannende weg van de deelnemers te volgen is van hun eerste inzending op internet tot aan de selectie van zes koppels voor de live-show. Het gaat hierbij om een serie die speciaal voor internet wordt geproduceerd als inleiding op de tv-show ‘Jij&Ik’. 

'Jij&Ik' 2016

Tijdens de tv-show 'Jij&Ik' in 2016 vroegen 8 zingende koppels op een unieke manier aandacht voor de speciale band tussen ouder en kind, die voor kinderen in oorlogsgebieden niet vanzelfsprekend is. De boodschap drong luid en duidelijk in de huiskamers door: na 'Jij&Ik' kon War Child 5.879 extra kinderen helpen in de landen waar zij werkt! Moeder Erika en haar zoon Jozef waren de winnaars van de eerste versie van de tv-show 'Jij&Ik'. Zij brachten op een geheel eigen wijze het nummer Let it go van James Bay ten gehore. De tv-avond werd gepresenteerd door Marco Borsato en Tooske Ragas. Naast de acht koppels traden ook bekende artiesten op. Onder meer Matt Simons en Esmee Denters, die zelf bekend werd via haar filmpjes op het internet, straalden op het podium. Om de deelnemende kinderen en ouders klaar te stomen voor een schitterend live optreden, kregen ze professionele begeleiding op het gebied van zang en performance van Babette Labeij. Heb je 'Jij&Ik' gemist? Of wil je de optredens nog eens terug kijken? Kijk de uitzending terug via de website van NPO