Matt Simons & Esmee Denters treden op

Tijdens ‘Jij&Ik’ stralen naast de acht koppels ook grote artiesten op het podium. Maak alvast kennis met deze internationale sterren.

Matt Simons

Matt Simons brak in 2013 door met het nummer ‘With You’, afkomstig van het album ‘Pieces’. Dit succes heeft hij mede te danken aan Goede Tijden Slechte Tijden. Nadat het nummer in deze Nederlandse soap te horen was steeg de populariteit van de Amerikaanse singer/songwriter tot grote hoogte. Voordat hij er erg in had waren al zijn shows in Europa uitverkocht, nam hij als gast-jurylid deel aan X factor, ontving hij een platina plaat en kreeg het nummer de onofficiële titel ‘Meest gedraaide lied op een begrafenis’. “Hoe vreemd het ook klinkt, voor mij is dat het ultieme compliment,” zegt hij. Dat mensen zo geraakt zijn door mijn muziek vind ik ongelooflijk.”

Met zijn in 2015 uitgebrachte single ‘Catch en Release (Deepend Remix)’ bewees hij dat hij ook nummers voor andere gelegenheden kan schrijven. De plaat stond onder andere in 10 landen op nummer 1 in de Spotify Viral Charts, werd meer dan 10 miljoen keer afgespeeld via Soundcloud en leverde hem een gouden plaat op.

Muziek maken is voor Matt Simons een familietraditie. Allebei zijn grootouders waren professioneel operazanger en zijn vader deelde de liefde voor The Beatles en andere klassiekers al op jonge leeftijd. Matt Simons studeerde aan het conservatorium, waar hij werd opgeleid tot jazzsaxofonist. “Die invloed zal ik nooit vergeten,” vertelt hij. “Ik ben begonnen met jazz en die ritmes en patronen zitten erin gebakken. Mijn focus ligt nu op doorgaan met schrijven van nummers die echt wat losmaken.”

Esmee Denters

De 27-jarige Esmee Denters begon haar carrière op YouTube. Als één van de eersten plaatste de zangeres video's van zichzelf waarbij ze nummers van anderen zong. Het gevolg: miljoenen views! Inmiddels staat de teller op ruim 140 miljoen en bijna 250.000 abonnees. Haar prachtige stem en verschijning werden opgemerkt door platenmaatschappijen wereldwijd, maar uiteindelijk tekende Esmée haar eerste deal bij Justin Timberlake.

In 2009 lanceerde ze het debuutalbum 'Outta Here'. Haar gelijknamige debuutsingle bereikte de top 3 in de hitlijsten en ook opvolgers 'Admit It' en 'Love Dealer' behaalden hoge noteringen. Ze ging op tour met wereldsterren Enrique Iglesias, Ne‐Yo en Justin Timberlake én werd uitgenodigd door Oprah Winfrey. Daarnaast won ze meerdere TMF Awards, een MTV Europe Music Award én de European Border Breakers Award.

Na een tijdje 'outta here' te zijn geweest, keerde Esmée terug in de schijnwerpers bij The Voice UK. Tijdens haar 'blind audition' wist ze alle coaches te imponeren met haar energieke en passionele stem. In April 2016 verscheen ze in Ahoy tijdens Symphony31. Momenteel is ze druk aan het werk aan haar nieuwe EP.