Hier zijn Lissy & Saar!

Lissy (9) en Saar (27) zingen het liefst elke dag samen. Dan denken ze even niet aan de ziekte van Saar. Hun favoriete liedje? Een nummer met een boodschap. Zo kunnen ze door te zingen niet alleen zichzelf maar ook anderen een goed gevoel geven.

Welk liedje zingen jullie samen tijdens de tv-avond voor War Child?
Lissy: "Mooi van Marco Borsato."

Wat betekent samen zingen voor jullie?
Saar: "Er is niets mooiers dan dat! Als we samen zingen is de liefde tussen ons voelbaar."
Lissy: "Samen zingen is voor ons heel veel waard omdat mama ziek is. Ze heeft een bindweefselziekte (EDS) en Lyme stadium 3/Neuroborreliose." 
Saar: "Lissy is erfelijk belast met EDS. Daarnaast heeft ze een schildklierziekte en astma. Door onze ziektes hebben wij geleerd om te genieten van de kleine dingen in het leven. Vroeger was ik zangeres maar daar moest ik mee stoppen omdat ik nog maar weinig longfunctie heb. Ik heb een tijdje helemaal niet gezongen maar ik ben weer begonnen. Omdat ik er zo van geniet en het me veel steun geeft."

Hoe zouden jullie jullie band omschrijven?
Saar: "Heel bijzonder. Door onze situatie en de dingen die we hebben meegemaakt zijn we anders naar het leven gaan kijken. Vroeger had ik allemaal eisen, nu niet meer. Maar er zijn nog dromen genoeg!"
Lissy: "Mijn mama is het allerbelangrijkst voor me."

Doen jullie weleens gekke dingen samen?
Lissy: "Haha, jaaa!"
Saar: "Soms gaan we helemaal los op ‘drukke muziek’. Daar maken we dan filmpjes van. Als we die terugkijken liggen we helemaal in een deuk."
Lissy: "En ik versier mama's benen soms met schmink."

Wat zijn jullie dromen?
Lissy: "Ik wil wereldverbeteraar worden. Ik vind het zo zielig en oneerlijk dat sommige kinderen moeten vluchten, hun speelgoed en huizen achter moeten laten en alleen maar bang zijn. Als ik zie dat ze dan ook nog hun papa en mama kwijtraken moet ik soms huilen. Om hen te helpen geef ik een deel van mijn zakgeld aan War Child. Mijn droom is dat er geen oorlog meer bestaat en dat het overal feest is."
Saar: "Ik zal nooit vergeten dat Lissy toen ze twee jaar oud was al haar lievelingsspeelgoed in een doos stopte, op het aanrecht klom om er eten bij te doen en die wilde opsturen naar arme kindjes, zodat ze weer blij werden.
Mijn grootste droom is al uitgekomen, want dat is moeder worden. Wat ik nu wens is dat alle dromen van Lissy en haar broertje uitkomen. Daarnaast wil ik anderen laten zien dat je, hoe ziek je ook je bent, altijd je dromen moet blijven volgen."

Hoe vinden jullie het om samen op te treden tijdens ‘Jij&Ik’?
Lissy: "Geweldig! Bij ‘Jij&Ik’ komt alles samen."
Saar: "Ik vind het ook een mooie manier om de band tussen moeder en kind te laten zien."