Hier zijn Jozef & Erika!

’s Ochtends om acht uur luisteren Jozef (9) en Erika (44) naar Gerard Ekdom en zingen ze samen keihard de jingle 'Een hele goeiemorgen' mee. Het liefst gaan ze daar de rest van de dag mee door. Wij zijn benieuwd wie deze nachtegaaltjes zijn en vroegen ze daarom het hemd van het lijf.

Welk liedje zingen jullie samen tijdens de tv-avond voor War Child?
Jozef: "Let it go van James Bay." 

Jozef, vind je het niet moeilijk om een liedje in het Engels te zingen?
Jozef: "Nee, want ik ben half Engels dus ik versta Engels best goed. En als ik het niet snap legt mama de tekst uit." 

Zingen jullie al lang samen?
Erika: "Zolang ik me kan herinneren. Onze stemmen ‘kleuren’ heel mooi bij elkaar. Ik kom uit een muzikale familie en heb vroeger veel als zangeres opgetreden. Muziek is ons leven."
Jozef: "Vorig jaar waren we op vakantie in Frankrijk. Tijdens een karaokeavond hebben we voor het eerst samen voor publiek gezonden. Dat was erg leuk!" 

Wat maakt jullie band zo bijzonder?
Erika: "De vader van Jozef en ik zijn net na zijn geboorte uit elkaar gegaan. Daarom waren wij zeker toen Jozef klein was vaak met z’n tweeën. Onze band is daardoor heel sterk. We hebben maar een half woord nodig om elkaar te begrijpen."
Jozef: "We lijken ook heel erg op elkaar. We hebben dezelfde lach, neus en kin. We moeten vaak om dezelfde dingen lachen en houden allebei van muziek, films en het Eurovisiesongfestival."

Waarom is familie voor jullie belangrijk?
Erika: "Omdat wij alles met onze familie kunnen delen. Die band gaat nooit kapot."
Jozef: "We zijn er altijd voor elkaar."

Jozef, wat vind je naast zingen leuk om te doen?
Jozef: "Ik houd van gamen, Nintendo, lezen en karate. Vroeger wilde ik gamer worden, maar nu word ik zanger."
Erika: "Dat past wel bij je, want jij staat graag in het middelpunt van de belangstelling. Ook zing je met alles mee en beweeg je alleen niet als je slaapt ;)"

Erika, wat wens je Jozef toe?
Erika: "Ik hoop dat hij later terugkijkt op een fijne jeugd en dat hij bij moeilijkheden niet wegloopt maar oplossingen zoekt en vindt. Maar het belangrijkste vind ik dat hij ongelofelijk gelukkig wordt."

Waarom doen jullie mee met ‘Jij&Ik’?
Jozef: "Omdat het ons heel erg leuk lijkt om een keer live op televisie te zingen. En natuurlijk voor War Child! Ik vind War Child helemaal geweldig maar hoop dat ze in de toekomst niet meer nodig zijn, omdat er dan geen kinderen meer in oorlogsgebieden leven."
Erika: "We kunnen niet wachten tot we samen kunnen stralen op het podium!"