Hier zijn Ilse & Steffen!

Het enthousiasme spat af van de muzikale en creatieve familie van Bergenhenegouwen. Ze zijn elke dag druk met zingen, dansen, tekenen en knutselen. Wij worden daar helemaal blij van en kunnen niet wachten tot dochter Ilse (9) en vader Steffen (40) straks samen op het podium staan.

Welk liedje zingen jullie samen tijdens de tv-avond voor War Child?
Ilse: "Uptown Funk van Bruno Mars."
Steffen: "Dit nummer zing ik vaak met mijn coverband en oefen ik daarom thuis. Ilse kent het liedje daardoor ook."

Wat betekent samen zingen voor jullie?
Ilse: "Heel veel, het is super leuk om te doen."
Steffen: "Ik zing liever samen dan alleen. Het is zo mooi om door middel van zingen dingen aan elkaar of anderen te vertellen. Tijdens een gesprek lukt dat toch vaak minder goed. Eigenlijk praat je muzikaal door elkaar heen."

Zingen jullie vaak samen?
Ilse: "Ja, meestal in de auto. Maar ook thuis hoor. Ik denk wel elke dag."
Steffen: "In onze slaapkamer hangt een gitaar. Als de kinderen hun tanden aan het poetsen zijn speel ik vaak een liedje in de badkamer."

Lijken jullie op elkaar?
Steffen: "Qua karakter lijken we sprekend op elkaar. We zijn allebei heel dromerig en hebben dezelfde humor." 
Ilse: "En we houden natuurlijk allebei van zingen! Dat maakt ons een ijzersterke combi."

Waarom is familie belangrijk voor jullie?
Steffen: "Omdat familie je veilige haven is. Omgaan met liefde, tegenslagen en successen gaat een stuk makkelijker in een vertrouwde gezinssituatie."

Waarom doen jullie mee met ‘Jij&Ik’?
Ilse: "Omdat ik heel graag samen met papa op zo’n groot podium wil optreden! We zingen weleens vaker voor publiek, bijvoorbeeld toen papa veertig jaar werd. Ook heb ik pas een huiskamerconcert gegeven. Maar ik heb nog nooit voor zoveel mensen gezongen." 
Steffen: "Dat we dat kunnen doen voor zo’n mooi doel als War Child is helemaal bijzonder. Kinderen over de hele wereld verdienen een veilige basis en gelijke kansen."