Hier zijn Stella & David!

Stella en David wonnen met een fantastisch optreden de tweede editie van Jij&Ik. Om achter hun geheim te komen liepen wij een dagje mee met familie De Geus. Onze conclusie: dit gezin ademt muziek! Vader David is vaak achter de piano te vinden, Stella zingt de tweede stem mee en moeder en zusje dansen door de kamer. Muziek verbindt hen. Weten hoe het duo danst op het gekke geluid van het koffiezetapparaat?

Van huis uit

Stella (10) heeft muziek met de paplepel ingegoten gekregen. Regelmatig voert ze samen met de rest van het gezin hele scènes van musicals op in de huiskamer. In vloeiend Engels welteverstaan, want Stella's moeder is Amerikaanse. Stella zit op zangles bij het Popstation in Utrecht en is zangeres van het bandje ‘Pink Of Poppin’. Later wil Stella in musicals gaan spelen of zangeres worden. En ze zijn goed op weg, want dit duo kwam als winnaar uit de bus! Bekijk hun weergaloze optreden hier!

De robot

Vader David (36) is muziekleraar op een internationale school, dirigent van een koor en speelt piano in musicals. Vader en dochter zijn echte "musical nerds". Zo dansen ze graag de “robot’’ op het gekke geluid van het koffieapparaat.

Wereldburger

Stella is opgegroeid met de Nederlandse en Amerikaanse nationaliteit; haar moeder komt uit New York. Ze is zich bewust van het feit dat ze een wereldburger is. Elke dag kijkt Stella naar het Jeugdjournaal.

Thuis hebben ze het regelmatig over de oorlogsgebieden, en hoe de Nederlandse en Amerikaanse politiek er tegenover staat. Het boek ‘Toen mijn vader een struik werd’ heeft een diepe indruk op Stella gemaakt. Tegenwoordig leest Stella vol interesse boeken over WOII en Anne Frank - het meest bekende oorlogskind wereldwijd. Stella vindt het heel belangrijk om kinderen die in conflictgebieden wonen te steunen, en zette zich dan ook met veel enthousiasme in voor War Child.

Doe mee met de tv-show!

Alles over Jij&Ik