Hier zijn Farah & Ben!

Wij vinden het al heel knap als kinderen samen met hun ouders een liedje in het Nederlands zingen. Maar Farah (11) en Ben (52) doen er nog een schepje bovenop. Zij zingen ook een deel in het Frans. Wij zijn benieuwd waar ze dat hebben geleerd!

Welk liedje zingen jullie samen tijdens de tv-avond voor War Child?
Farah: "Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij."

Waarom zingen jullie een deel van het nummer in het Frans?
Ben: "Ik ben in Frankrijk opgegroeid en vind Frans een mooie taal om in te zingen. Ook willen we het nummer hiermee graag een internationaal tintje geven."

Ben, wat betekent zingen voor jou?
Ben: "Ik vind zingen bij het leven horen. Daarnaast versterkt het de band tussen mijn dochter en mij. Ook is het een manier om je gevoel te uiten."

Wanneer zingen jullie samen?
Farah: "Vaak in het weekend."

Hoe zouden jullie jullie band omschrijven?
Ben: "Heel goed, we houden van dezelfde dingen en maken veel plezier samen."
Farah: "En we doen leuke en grappige dingen. Als we tv kijken eten we altijd Ben&Jerry’s ijs en wanneer papa door het oranje licht rijd krijg ik 1 euro."

Wat is jullie leukste herinnering samen?
Ben: "We zijn een keer met z’n tweeën naar de opa en oma van Farah in Frankrijk gegaan. Onderweg hadden we hele leuke gesprekken en heeft Farah veel voor mij gezongen. Het was prachtig om even alleen met een van mijn dochters te zijn."
Farah: "Ik heb de hele weg liedjes van Beyoncé en Michael Jackson gezongen!"

Waarom is familie belangrijk voor jullie?
Ben: "Omdat dat de mensen zijn waarbij je altijd thuis kunt komen."
Farah: "Je kunt hele leuke dingen met elkaar doen en je familie begrijpt je het best van iedereen."

Waarom doen jullie mee met ‘Jij&Ik’?
Farah: "Het is mijn droom om ooit op zo’n groot podium op te treden. En ik word er blij van dat het ook nog voor War Child is. Dit ga ik nooit meer vergeten!"
Ben: "We doen veel voor het goede doel, omdat we het heel belangrijk vinden om anderen te helpen. We zetten ons vooral in voor kinderen omdat zij de wereld van morgen zijn. Ik werk ook als vrijwilliger in het asielzoekerscentrum in Amstelveen. En we hebben in Gambia een kindje geadopteerd dat we sinds 1997 onderhouden." 
Farah: "Ik vind het heel fijn dat ik mijn eerste grote optreden voor publiek samen met mijn vader kan doen."