In je testament

Help met jouw nalatenschap kinderen in oorlogsgebieden bouwen aan een toekomst in vrede.
Lulu

Lulu uit Syrië kan dankzij onze hulp weer spelen op een veilige plek

Foto: War Child

Geef kinderen houvast

Ook als je er niet meer bent kun je bijdragen aan hulp voor oorlogskinderen. Hulp die zij goed kunnen gebruiken, want opgroeien te midden van geweld is niet niks. Elk kind heeft zijn eigen verhalen, herinneringen, nachtmerries.

Zo vertelt Lulu (9) ons hoe zij op driejarige leeftijd moest vluchten uit Syrië. Na een jaar op de vlucht komt zij met haar moeder aan in Libanon. Hier vangen wij het gezin op in één van onze veilige plekken. Sindsdien doet Lulu wekelijks mee aan onze sport-, spel- en dansactiviteiten. Dit geeft haar houvast; ze heeft altijd iets om naar uit te kijken.

“Hier zijn mijn vrienden. Hier kan ik spelen, tekenen en vriendjes maken. Hier ben ik blij!"
Lulu

Help kinderen bouwen aan een veilige toekomst | Toegift.nl

Laat oorlogskinderen een toekomst na

Wij geloven in de kracht van kinderen. Elke dag zien wij hoe veerkrachtig zij zijn. Daarom weten wij: met de juiste steun zijn kinderen sterker dan oorlog. Met jouw hulp kunnen wij kinderen deze steun geven. Door War Child in je testament op te nemen bepaal je wie in jouw nalatenschap mag delen. Deze stappen kun je zelf zetten:

1. Geen erfbelasting

War Child staat bij de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor wordt er geen erfbelasting geheven over jouw nalatenschap en komt jouw steun volledig ten goede aan een betere toekomst voor kinderen in oorlog en conflict.

2. Legaat of erfstelling

Legaat
Geef in je testament aan welk geldbedrag of welk goed (bijvoorbeeld een huis) je wil nalaten. Je kunt meerdere legaten opnemen in jouw testament. Zorg er in elk geval dat je wensen helder op papier staan, zo voorkom je eventuele onduidelijkheid in de toekomst.

Erfstelling
Je kunt War Child benoemen in je testament als (mede)erfgenaam, dat heet erfstelling. War Child ontvangt dan een percentage van jouw nalatenschap. Je beslist zelf welk percentage dat is.

3. Bespreken met notaris

Je kunt zelf kiezen welke notaris jou begeleidt in het opstellen van je testament. Na ondertekening zorgt de notaris ervoor dat jouw testament wordt opgenomen in het Centraal Testamentenregister (CTR). Zo kan jouw testament na je overlijden door elke notaris in Nederland worden opgevraagd. Je kunt je testament op elk moment laten wijzigen.

Deze gegevens heeft een notaris nodig: Stichting War Child, gevestigd te Amsterdam, postadres: Helmholtzstraat 61-G, 1098 LE Amsterdam. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder dossiernummer 41215393

Colombia Veilige Plek

Kinderen in Colombia spelen op onze veilige plek

Foto: War Child

Sri Lanka veilige plek

In Sri Lanka geeft Ashan (6) een presentatie aan zijn klasgenoten

Foto: Geert Snoeijer