Isatu uit Sierra Leone heeft weer een doel in haar leven

De strijd in Sierra Leone duurde tien jaar. Kinderen verloren hun ouders, broers, zussen en andere familieleden. Vaak hebben ze zelf ook te maken gehad met fysiek geweld of zijn ze seksueel misbruikt. Duizenden zijn gedwongen om zich als kindsoldaat bij een gewapende groep aan te sluiten. War Child haalt met creatieve methoden de oorlog weer uit kinderen

De jonge moeder Isatu Kamara kon niet lezen of schrijven. Zelfs niet haar eigen naam. Na de oorlog heeft ze deelgenomen aan het War Child programma voor levensonderhoud. Dankzij de hulp van Business Friends van War Child heeft zij leren lezen, schrijven en rekenen. Ze spreekt nu zelfs Engels. Het was het begin van een betere toekomst.

Een eigen bestaan

Isatu is heel trots dat ze nu voor zichzelf en haar gezin kan zorgen. Samen met andere jonge ouders verbouwt en verkoopt ze cassave. Met de opbrengst van de oogst kan zij het lesgeld voor haar kinderen betalen. Zo heeft zij een nieuw doel in haar leven gekregen en een eigen bestaan opgebouwd.

Help kinderen als Isatu

Wilt u met uw bedrijf Business Friend van War Child worden en daarmee kinderen als Isatu helpen? Of wilt u meer informatie ontvangen? Neemt u dan contact op met Emma Wille op 06-52608409.
Via e-mail is zij bereikbaar op businessfriend@warchild.nl.