INCLUDE project

Projectactiviteiten gericht op kinderen uit zowel de vluchtelingen- als gastgemeenschappen die regulier onderwijs hebben gemist.
De activiteiten zijn ontwikkeld om hun mogelijke re-integratie in het nationale onderwijssysteem te ondersteunen.
 
Een Accelerated Education Program (AEP) vormt de kern van deze activiteiten. Deze AEP maakt gebruik van een speciaal aangepast curriculum dat dat twee tot drie klassen basisonderwijs in één jaar samenvoegt. De leerbenaderingen binnen de AEP zijn zorgvuldig ontworpen om te voldoen aan het niveau van de cognitieve ontwikkeling van de studenten.
 
In dit project zal War Child ook twee van haar vlaggenschipprogramma’s uitrollen: TeamUp is een programma met gestructureerde recreatieve activiteiten welke psychologische hulp biedt aan 9.350 deelnemende kinderen. Can’t Wait to Learn (CWTL) is ons innovatieve e-learningprogramma en zal 2.100 kinderen bereiken met reken- en taalcomponenten.
 
  • Geïmplementeerd door: Save the Children (Consortium lead), Finn Church Aid, Norwegian Refugee Council en War Child Holland
  • Financiering: ECHO
  • Locaties: Moyo district (Palorinya vluchtelingenopvang zone II en III), Yumbe district (Bidibidi vluchtelingenopvang zone 3 en 4) en Arua district (Imvepi, Rhino en Rhino vluchtelingenopvang)