Samen halen we de oorlog uit een kind

Begin 2022 is het aantal kinderen dat opgroeit in oorlog - of op de vlucht is voor conflicten en klimaatgerelateerde rampen - ongekend hoog. De coronapandemie lijdt tot nóg meer stress bij deze kinderen en extra uitdagingen voor ons werk. Help jij ons mee?

Psychosociale steun, onderwijs en bescherming voor kinderen zijn op dit moment belangrijker dan ooit. We hebben geen tijd te verliezen, want de oorlog raast door in de hoofden van miljoenen kinderen. Zij verdienen de allerbeste steun. Daarom grijpen wij deze uitdagende tijd aan om een aantal van onze wetenschappelijk bewezen hulpprogramma’s uit te breiden. Met onze internationale partners willen we nóg meer kinderen bereiken. Dit kunnen wij niet zonder jouw steun. Doe mee!

Lees meer

Ik geef een psychosociaal pakket met spellen en oefeningen voor het hele gezin

Ik geef een kind een jaar psychosociale hulp, onderwijs en bescherming

Ik draag bij aan het opleiden van lokale begeleiders

Ik geef voor goede steun aan kinderen

Wij registreren jouw gegevens en gaan hier eerlijk mee om. Lees hier waarom.

Ik steun kinderen in 2022

Help jij mee om 1.000 extra kinderen te helpen?

1.000

275

War Child biedt kinderen wereldwijd onderwijs - onder andere met ons Can't Wait to Learn-programma

“Hoe helpen wij nóg meer kinderen in oorlog in 2022?“

Ontdek het hier

Wij combineren psychosociale steun, bescherming en onderwijs

Oorlog kan voor ingrijpende psychosociale problemen zorgen. Voor iedereen, maar zéker bij kinderen. Wij pakken deze problemen grondig aan. Want werken aan het welzijn heeft pas zin als een kind veilig is. En dromen van een toekomst kan alleen als kinderen naar school kunnen. Daarom combineren wij psychosociale steun met bescherming en onderwijs. Wij bundelen onze krachten met internationale partners om zoveel mogelijk kinderen te bereiken met onze wetenschappelijk onderbouwde programma's.

War Child Care System - Core intervention

War Child geeft kinderen psychosociale steun, bescherming en onderwijs

Foto: Julio Barrera

Hoe wij dit doen - in drie stappen

Veel kinderen met oorlogservaringen zijn angstig, teruggetrokken of boos. Overdag missen zij hun huis, vriendjes of familie. In hun dromen horen zij de bommen weer vallen. Hun littekens zijn vaak onzichtbaar, maar daarom zeker niet minder diep.

1 - Zo bieden wij psychosociale steun

Samen spelen en sporten helpt kinderen om hun spanningen los te laten, nare ervaringen te verwerken en zich weer kind te voelen. In 2022 willen wij 340.000 kinderen bereiken met onze muziek-, sport- en spelactiviteiten.

2 - Zo beschermen wij kinderen

Kinderen beschermen begint bij het gezin. Daarom breiden wij dit jaar onze programma's voor ouders en verzorgers in conflictgebieden uit. Zo zorgen we ervoor dat kinderen zowel op school als thuis de steun krijgen die zij nodig hebben.

3 - Zo geven wij kinderen onderwijs

Daar waar klassikaal onderwijs vanwege oorlog of corona onmogelijk is, bieden wij les op afstand. Dankzij innovatie op het gebied van digitaal onderwijs kunnen wij in 2022 nóg meer kinderen les geven. Zo zorgen wij ervoor dat kinderen geen achterstanden oplopen.

War Child beschermt kinderen, geeft hen onderwijs en psychosociale steun

Met onze (digitale) onderwijsprogramma's geven wij kinderen les - altijd en overal

Foto: War Child

Jouw steun is onmisbaar

Wij zijn 2022 vliegend van start gegaan, want onze ambities zijn hoger dan ooit. Met bijna 200 miljoen kinderen in conflictgebieden kan dit ook niet anders. Om deze generatie te kunnen beschermen, psychosociale steun en onderwijs te kunnen bieden hebben wij jouw hulp keihard nodig.

Want alleen samen halen we de oorlog uit een kind

Kom meer te weten over onze jaarplannen

Deel deze campagne:

Help jij mee?

War Child bloem en zon tekening