IKEA Foundation Let's Play

'Play' of spelen is essentieel in de ontwikkeling van kinderen. Wanneer kinderen kunnen spelen, leren ze nieuwe vaardigheden, worden ze socialer en zijn ze beter in staat om om te gaan met stress.

LET’S PLAY FOR CHANGE

Het spelen is zo belangrijk dat het VN-Verdrag inzake de rechten van het kind het erkent als een van de fundamentele mensenrechten van kinderen. Helaas hebben veel kinderen over de hele wereld geen veilige plekken om te spelen.

De nieuwe IKEA Good Cause-campagne, Let's Play for Change, richt zich op het recht van kinderen om te spelen en zich te ontwikkelen. IKEA Foundation steunt projecten in de armste gemeenschappen ter wereld in de ontwikkeling van kinderen, in gelijke participatie, sport en natuurlijk het spelen. Deze programma's helpen honderdenduizenden kinderen, samen met nog vijf andere goede doelen in Azië en Afrika: Save the Children, UNICEF, Handicap International, Room to Read, Special Olympics.

War Child kan met de hulp van IKEA Foundation 18.000 Syrische en kwetsbare lokale kinderen in Jordanië en Libanon helpen. Met deze hulp willen we extra Safe Spaces opzetten, zodat ook zij weer kunnen spelen, leren en zich ontwikkelen. 

De campagne ‘Let’s Play for Change’ loopt in alle IKEA-winkels en via IKEA.nl van 30 oktober t/m 24 december.

 

 

Meer informatie volgt... Dus hou deze pagina in de gaten!