IKEA Foundation

De IKEA Foundation wil kansen voor kinderen en jongeren in de armste gemeenschappen verbeteren door lange termijn programma’s te financieren die voor een substantiële, lange-termijn verandering zorgen. De Stichting werkt samen met sterke strategische partners, die een innovatieve aanpak hebben en daarmee grootschalige resultaten bereiken op vier fundamentele gebieden voor het kind: een plek die ze hun thuis kunnen noemen, een gezonde start in het leven, kwalitatief goed onderwijs en een duurzaam gezinsinkomen.

Let's Play for Change

Alleen al in 2016 heeft de IKEA Foundation 142 miljoen gedoneerd aan verschillende organisaties die zich wereldwijd inzetten om de leefomstandigheden van kinderen te verbeteren. War Child is een van die organisaties. Dankzij de steun van de IKEA Foundation kunnen wij extra Safe Spaces bouwen waar kinderen in veiligheid kunnen spelen en kind zijn.

Dit jaar is War Child voor de tweede keer op rij onderdeel van de Let's Play for Change campagne van de IKEA Foundation. IKEA vindt dat veilig kunnen spelen en kind zijn fundamenteel is voor een gezonde jeugd. Op dit moment leven echter miljoenen kinderen in oorlogsgebieden. Daarom bouwt War Child onder andere in Jordanie en Libanon Safe Spaces zodat gevluchte oorlogskinderen toch een plek hebben om te spelen.

Meer weten over het belang van spelen voor kinderen? Lees hier het IKEA Play Report 2017